Koncert i izložba: ILIJA LUDVIG u DKSG

Datum objave:09.06.2016

Pročitano:3039 puta

Datum održavanja: 10.06.2016 - 09.06.2016

By:Marina Lučić

Lokacija: DKSG, Beograd

U petak 10. juna, umetnik, muzičar i glumac Ilija Ludvig predstaviće se publici Doma kulture „Studentski grad“ izložbom radova Yes I follow my father’s trade i muzičkim nastupom.

 

U 20 časova u Galeriji DKSG biće otvorena izložba, a nakon toga u Amfiteatru Ilija Ludvig će održati koncert.

 

Koncert i izložba: ILIJA LUDVIG u DKSG | Yes I follow my father’s trade


Odrastajući okružen očevim crtežima, pogleda ispunjenog crnilom (tuša) koje je čeličnim perima urezivano u papir, linijom preko linije, do tačke cepanja, u tom bezbojnom svetu bez reči, Ilija je znao da neizmerna majčinska ljubav i bratovljevo kinjenje nisu slučajni, da je uticaj prevelik, da se i on, kao i mnogi pre njega, našao u tom drevnom kovitlacu psihomitoloških predstava, da je proces identifikacije neminovan i da se u tome mora ići do kraja, u materiji, u telu, dajući činu crtanja svu snagu i surovost inicijacije (čak je i sam L. jednom prilikom izgovorio: „Mračan sam ja, ali njegovo je crno u p.m.!”).

 

Ali nova vremena zahtevaju i nove rituale. Zato Ilija ide dalje, korak dalje, „digitalizujući” svoje radove, svodeći ih na čiste ravni, oduzimajući im crnilo i težinu, i kao u nekom konačnom magijskom obredu, prevodeći ih u virtuelno, u ne-papir, i on sam biva oslobođen, osvešćenog uticaja.

 

Radovi ostaju enkriptovani, dostupni samo uz određeni program, mašinu, kao dokument tog oslobađanja. Sve crnilo je izbledelo. Pero i tuš ostaju izolovani, u očevom ateljeu, kao znak nekog drugog vremena, nekih drugih, očevih ruku.
Izložba će biti otvorena do 18. juna. Radno vreme Galerije: pon-pet (17-21h). Ulaz slobodan.

Ilija Ludvig rođen je 1976. u Beogradu. Iz muzičke anonimnosti izronio je 2007. godine, pojavivši se na kompilaciji popdepresije Jutro će promeniti sve. Ilija svira gitaru i peva, ima stendap nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno. Muziku koju stvara, kako kaže, živi kao ono dolazeće, neostvareno prijateljstvo, strpljivo upisujući u nju pesme, kao dokument tog iščekivanja, odisejski trag istinske ljubavi.

 

Kao predgrupa nastupiće akustični sastav iz Beograda KRILAT I BEO. Karijeru započinju po podzemnim prolazima i ulicama grada, kao ulični muzičari, da bi se ubrzo preselili u odaje „Bigza”, gde počinju da rade na autorskim pesmama. Pevaju pesme srca, koje govore o prijateljstvu, ljubavima, gradu, zemlji, teškim trenucima i blistavim stanjima duhovne slobode.
U slučaju kiše, koncert će biti održan u Klubu-knjižari Magistrala.

 

 

 

Ilija Ludvig, osim što se bavi crtanjem, krajem milenijuma obreo se i u Plavom pozorištu, kao glumac i muzičar. Ispisao je poeziju i filozofsko-poetske eseje, samom sebi je dao otkaz kao veb-dizajneru kako bi se fokusirao na muziku – jedinu konstantu, u kojoj se na kraju spojilo sve urađeno i voljeno.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :