Koncert godine u Banjaluci -

Datum objave:25.12.2008

Pročitano:3252 puta

By:Vesna Kerkez

Rok grupe "Bajaga i instruktori", "Van Gog" i "Hladno pivo" održaće 28. decembra prednovogodišnji zajednički koncert u Banjaluci.

Ova tri velika benda nastupiće na manifestaciji pod imenom "Koncert godine" koja će se 28. decembra održati u banjalučkoj dvorani Borik.Organizator koncerta, beogradski "Long plej", ističe da je grad na Vrbasu centralna tačka koja može privući zaljubljenike u dobru muziku iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i da će sada "nulti" "Koncert godine", ubuduće postati tradicionalni decembarski festival.

Tri velika benda iz Beograda i Zagreba dolaze u Banjaluku u izuzetno zanimljivim trenucima svojih karijera.

Hladno pivo dolaze u Banjaluku da podsjete kako je bilo na njihovim spektakularnim koncertima, najprije u rodnom Zagrebu, gdje su pred oko 20.000 ljudi ljetos proslavili 20 godina postojanja, a zatim i na nedavnoj velikoj svirci u Srbiji, pred 5.000 fanova u beogradskoj Hali sportova.

Dobitnici prošle regionalne MTV nagrade Van Gog u drugoj polovini ove godine su se manje-više koncertno primirili zbog snimanja novog albuma.

Bend je sa starim hitovima "Neko te ima", "Kiselina" i "Klatno" protutnjio proteklih mjeseci festivalima "Beer fest" u Beogradu (uz svirku na Trgu republike) i na "Danima muzike" u Sarajevu, a sada stižu u Banjaluku svježi i u naponu kreativnih snaga, u očekivanju izlaska novog albuma sljedeće godine.

Bajaga i Instruktori, prethodno uzdrmani iznenadnom smrću gitariste Ljubiše Bube Opačića, vraćaju se koncertnim aktivnostima na kraju godine u kojoj obilježavaju dvije decenije od izlaska jednog od posljednjh velikih albuma jugoslovenskog rokenrola i najznačajnijeg izdanja benda "Prodavnica tajni".

"Koncert godine" koji organizuju "Long plej" i banjalučki "Title", počeće u 20 sati, a ulaznica košta 12 konvertibilnih maraka (oko šest evra).
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :