Konča Buika u novembru u Beogradu

Datum objave:16.09.2016

Pročitano:5868 puta

Datum održavanja: 28.11.2016

By:Aleksandar Arežina

Lokacija: Sava Centar

Čuvena španska world music pevačica Konča Buika (Concha Buika) održaće koncert 28. novembra u Sava centru u Beogradu, u okviru svetske turneje povodom aktuelnog albuma “Vivir Sin Miedo”, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

 

Konča Buika

- Strahovito poštujem pozornicu. Čak iako je ta pozornica u kuhinji vaše mame, za mene je to najbolja pozornica na svetu, jer nju magičnom ne čini prostor, već ljudi. Svaki put kad otvorim usta da zapevam nekome ko želi da me čuje, to je za mene magična stvar. Pošto u ovom j…nom svetu više niko ne sluša nikoga - poručuje Buika.

Rođena kao María Concepción Balboa u Palma de Majorki kao dete afričkih roditelja, Buika je postala vremenom jedna od najistaknutijih world music umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i snažnoj pojavi, kao nekad Nina Simon (Simone) ili Cesaria Evora.

 

Konča Buika

​Tokom godina Buika je sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu “La Piel Que Habito” (Koža u kojoj živim 2011).

 

- Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice - rekao je svojevremeno Almodovar.


Sada na albumu “Vivir Sin Miedo” (Živeti bez straha 2015) Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba - prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu. Tamnoputa “Kraljica flamenka” autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga, flamenko, arenbi (R&B), afrobit i gospel.

 


- Ponekad u muzičkom poslu ljudi rade ono što misle da će se publici dopasti. Međutim, to ograničava. Želim biti istinska... Radim samo ono što moje srce zahteva - kaže Buika.

Ulaznice za koncert Buike 28. novembar u Sava centru mogu se već od danas kupiti po cenama od 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

“Buika ima hrapav, višeslojan i zapovedni glas, ponešto kao Nina Simon, ali fleksibilniji i virtuozniji” – The New York Times

“Pevačica kao Buika pojavi se jednom u generaciji” – The New York Post

“Buika poseduje najdirljiviji glas koji se može naći sa obe strane Atlantika” – The Sunday Times


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :