Kolja objavio Užički heroin pred Beograd i Niš

Datum objave:29.10.2019

Pročitano:1271 puta

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pesme "Užički heroin", pred koncerte 29. novembra (22:00) u klubu "Feedback" u Nišu, i potom 2. i 3. decembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

"Uvek se neka pesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem... A zašto je to tako, ne znam... Pesma ima svoj karakter, kao i čovek. I svoju sudbinu", kaže Kolja.

KOLJA

Foto: Nebojša Babić
"Užički heroin", koji je objavljen na albumu Kolje i Smaka Belog dugmeta "Mama, nemoj plakati" (2001), sada je zabeležen u nadahnutoj i opasno rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević. Spot je snimio studio Atomic Visual Support.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku - godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma "4 Prsta", sa koga su se izdvojile "Može malo sutra", "Ala je lep ovaj svet" i "Svaku noć je isti mrak", i deset godina od "Kolje" (2009), na kome su "I eto udade se ti za konja", "Da li venem ili zrim" i "Maršala Birjuzova 8".

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom "Grobovlasnici" (2013), a o svojim nastupima kaže: "Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka".

Ulaznica za Kolju u niškom klubu Feedback košta 900 dinara u Galileo Tours (Nikole Pašića 35) i Vintage shop (Davidova 9), a na dan koncerta ako ih ostane biće 1.000 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :