Kojoti prvi put u Beogradu

Datum objave:12.08.2019

Pročitano:1614 puta

Datum održavanja: 17.08.2019

Lokacija: Beograd

Legendarni Kojoti 17. avgusta nastupiće po prvi put u Beogradu u sklopu festivala „Belgrade Beer Fest“ na „Alternative stage-u“.

Osim pesama sa novog albuma objavljenog početkom godine, Kojoti će se beogradskoj publici predstaviti i sa svojim najvećim hitovima nastalim u prvom delu njihovog stvaralaštva: „Razuzdan i lud“, ‘’Hodala je pola metra iznad zemlje’’, „Halucinacija“, „Sto milja daleko od njega“, „Izgubljen u svemiru“...

 Gotovo 20 godina Kojoti su bili u hibernaciji da bi se početkom 2017. godine sa neverovatnom energijom vratili na velika vrata i održali prvi koncert u sklopu najvećeg hrvatskog zimskog festivala „Brijačnica“ tokom kog je publika ostala bez daha.

U martu ove godine, Dancing Bear Records je objavio njihov četvrti studijski album „Sve je pod kontrolom?“ koji je odmah po izlasku proglašen za jedno od najboljih izdanja godine. Žestoka svirka, odlični tekstovi i moderni aranžmani, doživeli su najveće hvalospeve gotovo svih muzičkih kritičara koji su posebnu pažnju obratili na uverljivost, sirovost i iskrenost albuma.

Koncerti Kojota su impresivni i poseduju atraktivnu notu kojom bend svaki put iznova oduševi publiku, od klupskih svirki do nastupa u velikim halama i open-air festivalima. Sa svim tim pozitivnim kritikama njihov novi album postaje jedan od glavnih favorita za nagradu Porin u kategoriji Rock album 2019.

Osnovani 1992. godine Kojoti su odsvirali stotine koncerata emitujući čistu energiju, hedonizam i sirovi rokenrol. Prva dva albuma:„Kojoti“ (1995) i „Halucinacija“ (1996), prihvaćeni su kao jedan svež pristup rokenrolu. Nažalost, nedugo nakon objavljivanja trećeg izdanja „Sex Disko Kung Fu“ (1998) na kojem je napravljen lagani pomak od prethodnih radova u smislu žestine, glasnoće, dodavanja plesnih momenata, Kojoti su se raspali na dugih 17 godina. Danas, njihov povratak na scenu je proglašen za jedan od najboljih kambekova i to im je otvorilo put za brojne nastupe širom regiona.

Albumu „Sve je pod kontrolom?“ prethodili su luksuzni CD box set „Dragocjeno, raskošno, blistavo“ u kom se nalaze prva tri remasterizovana albuma kao i best of LP „Najboljih 11’’.

Posle Beograda pred Kojotima je još niz letnjih koncerata 24.8. Bihać - Festival „Bihać Urliče“, 29.8. Rijeka – „Vežičke ljetne noći“, 30.8. Pula CROATIA BIKE WEEK, 1.9. Dani piva Karlovac, 6.9. Zadar Craft Beer Festival, 19.10. Oroslavje O'ROCK FEST i finalni ulazak u jesen/zimu s koncertnom promocijom albuma „Sve je pod kontrolom?“ u Tvornici Kulture Zagreb 25.10.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :