Kojot i Soulkraft sa gostima u novosadskom Quarteru

Datum objave:06.11.2013

Pročitano:4105 puta

Datum održavanja: 09.11.2013

Lokacija: Quarter, Novi Sad

Hornsman Coyote & Soulcraft predstaviće uživo i predpremijerno pesme sa novog albuma u klubu Quarter 9. novembra u 22h, sa specijalnim gostima – bendovima Josip A Lisac i CheGuerillaz

Nakon veoma uspešnog koncerta u beogradskom Božidarcu prošlog vikenda, za koji je kritičar Balkan Rocka rekao „da je bend vrlo zreo, sa sjajnim pojedincima koji se bez velikog ega prikazuju u vrlo profesionalnom svetlu…Ovo veče je propratila energija visokog inteziteta što je delovalo potpuno neobično za rege muziku…”, Hornsman Coyote & Soulcraft predstavljaju pretpremijerno materijal sa novog albuma i pred novosadskom publikom u klubu Quarter u subotu 9. Novembra u 22h.

Produkcija Videokod zabeležila je izvođenje nove pesme „Soul Warrior“ na festivalu Vračar Rocks 1. novembra:O predstojećem koncertu Kojot kaže: „Oduševljeni smo kako su ljudi prihvatili nove pesme na beogradskom koncertu. Taj odnos razmene pozitivne energije sa publikom je ono što nam je sada trebalo, nakon meseca studijskog rada. Novi Sad, kao drugi pretpremijerni grad za moje nove pesme, je pravi izazov. Znam da tu postoji velika ekipa koja stvarno voli i razume roots reggae, zna da uživa u njemu, a ovo nam je prvi nastup u Novome Sadu posle divne noći na EXIT Reggae Stageu 2013, očekujem da nam svima bude dobro. A imamo i specijalne goste. Sa nama dolaze Čegerilci, a čeka nas Josip A Lisac... Pravi mali festival reggae zvuka.“

Novosadski bend Josip A Lisac okupio se 2009. godine oko ideje da se današnjica stvara na fonu već postojećih tvorevina, od kojih niko od nas – sve i da hoće – ne može da pobegne. Josipi to postižu citiranjem i poigravanjem sa melodijama i tek­stovima iz SFRJ, stavljajući ih u novi kontekst, i dajući im drugačiji smisao. Glavne ideje koje nose ovaj bend iskl­jučivo su socijalne i soc-ljubavne, a muzika je zasnovana na ska i reggae zvuku, iako se neretko izražavaju i kroz rock i narodne ritmove.

Aktuelni snigl sa njihovog aktuelnog albuma „Pali ideali“ je pesma „More Ska“ nastala u saradnji sa Vojislavom iz Killo Killo Bande:CheGuerillaz je mladi sedmočlani rege/ska/fank sastav iz Beograda koji takođe postoji 4 godine, pobednik je nacionalnog takmičenja za demo bendove „Tvoj zvuk 2012“, koji se izdvaja posebnim šmekom i pristupom stvarnosti. CheGuerillaz je dokaz da mlađa generacija muzičara zna da misli kompleksnost rege muzike i da ima snagu poruke, već je svoju koncertnu atraktivnost iskazao na brojnim festivalima i nastupima po klubovima. Vredno rade na novim snimcima, a najnoviji singl im je pesma „Flegma“:


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :