Klub Pogon u Pančevu - Intima sa svima!

Datum objave:11.04.2013

Pročitano:7000 puta

U Pančevu, gradu na dve reke, na desetak kilometara od Beogreada, pre manje od godinu dana otvorena je kafeterija sa tendencijom da postane mini kulturni centar, a koja je za dva dana od otvaranja pokazala da ima kapaciteta da preraste u klub kakvog u Pančevu nema.
 
Ona živi u industrijskoj zoni četiri je godine mlađa od njega, nedavno je završila fakultet uglavnom živi od frilensinga i ne može da nađe stalan posao, on je zaljubljen u triatlon i biciklizam, studira agroekonomiju, na tri je koraka od diplome i ima stabilan posao u privatnoj firmi, oboje vole džez i bez dileme su iskreni i sirovi.


 
Potraga za lokalom trajala je oko nedelju dana, obilaženje raspalih podruma i vlažnih lokala, ako je prostor bio dobar lokacija je bila užasna, a sa dobrom lokacijom ide i dobra renta, a uz sve to ide ulaganje u infrastrukturu prostora koja je najčešće u očajnom stanju, mislili smo da nikad nećemo naći rešenje.Spontani razgovor nas je doveo do ideje da otvorimo kafanu, pa nas je verovatno i ta ista spontanost dovela do lokala u kojem se danas nalazimo, lokacija je odlična, renta je smešna, a infrastruktura u totalnom kanalu – 2 od 3 pomislili smo i odlučili da je to to.
 


Regrutujemo ekipu i tek ponekog majstora i naredna 4 meseca ne izlazimo iz lokala, a svakodnevnicu čine prašina, skele, čekići, krampovi, lopate, otpadi, blatnjave patike, preslaganje otpada, nafta – mast-crni nokti, varenje i brušenje u BIMAX-u, buđenje u 6:30 leganje u 5:30, bezbroj ispijenih piva i sokova,  struganje zidova, rušenje izmišljenog magacina i oko 9 tona šuta u lokalu površine 63 kvadrata u kojem na prvi pogled zaista nema ničega.
 
Otvaramo u aprilu“, „Ipak otvaramo prvog maja“, „Ne znamo kad otvaramo“
„Kad otvorimo otvorili smo i nema vraćanja nazad posle, bitno je da radimo“
 


N
aravno da su radovi trajali duže od zamišljenog, naravno da je milion stvari krenulo u totalno suprotnom smeru, naravno da nas je najpošteniji majstor odrao prilikom naplate, naravno da nas je arhitektica zavlačila dva meseca za papire, naravno samo naš lokal nije legalizovan od svih u nizu koji su regulisani, naravno da su iz naših džepova više virili moljci nego kinta neophodna za potpuno ostvarenje naših snova, ali uspeli smo! Kafana će biti otvorena i dat ćemo joj ime POGON! Naravno ni to nije moglo da prođe tako kako smo zamislili, jer je država odlučila da baš tog dana na snagu stupa neki novi izmišljeni zakon o davanju imena preduzećima, POGONU dodajemo ŠTAB jer se nalazimo u staroj Štapskoj zgradi i razmišljamo ovako, za nekog će to biti Pogon, a za nekoga Štab - dve dimenzije doživljaja!  
 


Zatim sledi otvaranje. -Ona se ne seća otvaranja, a njega ima na fotografijama, ali su tada stvari konačno krenule svojim tokom
 
Reka pozitivne energije preplavila je Pogon, a nove pritoke pojavljivale su se sa svih strana.
Bezbroj neprospavanih noći, ispijenih flaša i umornih osmeha odlični su pokazatelj da je moguće pretvoriti san u javu, ali samo i isključivo uz pomoć ljudi koji nas okružuju.


Nesebično i veliko hvala ekipi koja je gradila Pogon – Sanji, Jovani, Marini, Ani, Ivani, Vuku, Stajku, Bukiju, Miti, Raši, Aci, Foči, Baturu, Maretu što se nabo na ekser, Mamama i Tatama, i naravno ekipama koje nas prate od otvaranja The Sound of Ibiza, Miloš Vujović, Red frequency, Noisedock, Bizmis Brothers, VHS Sex tapes, Sofie J, Risti i ostalima koje nismo spomenuli, a verujemo da se neće naljutiti zbog toga.
 


Šta je za mene Pogon?

- Nadahnuće - Ore
- druga kuća - Jovana
- mesto bluda i razvrata i ronzlajta - Marko
- Mesto gde bez problema izađem sam, a završim sa gomilom ludaka – Maksa
- Mesto gde bezbrižno trošim fizičko, a hranim psihičko zdravlje, a da ni ne trepnem
- Pogon je intima sa svima - Vuk
              
 

vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Pančevac
14.09.2016 17:01


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :