Barutana klub Beograd

Klub 20/44 pokreće ovogodišnju No Sleep Novi Sad binu na Exitu

Datum objave:29.06.2015

Pročitano:4689 puta

Datum održavanja: 09.07.2015 - 12.07.2015

By:Bojana Kozomora

Lokacija: Novi Sad

Klub 20/44 pokreće ovogodišnju No Sleep Novi Sad binu na Exitu | EXIT 2015

 

Čast da u četvrtak 9. jula, pokrenu ovogodišnji pogon ‘No Sleep Novi Sad’ bine imaće beogradski klub 20/44 uz dve DJ asocijacije, house ikone ‘Disco Not Disco’ i njihove legitimne naslednike ‘Beyond House’, čiji će specijalni gost biti škotski house doajen Scott Fraser!
 

Scott Eraser | No Sleep Novi Sad bina

Scott Eraser

 

DJ i producent Scott Fraser možda trenutno živi u glavnom gradu Engleske, ali ljubav za svim robotskim zvucima koji se čuju u kasno doba noći je pronašao u ulicama Glasgova.

 

Klub 20/44 pokreće ovogodišnju No Sleep Novi Sad binu na Exitu | EXIT 2015

 

Stekavši prvo iskustvo na gradskoj klubskoj sceni, i zaljubivši se u bilo šta da je poreklom iz Čikaga ili Detroita, Scott se vrlo brzo našao u žiži javnosti kao član grupe Bios. Posle nekog vremena je napustio Škotsku i zaputio za London. Kao producent, vredno je radio u Scrutton Street studiju, domu Andrewa Weatheralla i njegovog suosnivača benda Crimes of the Future, Tima Fairplaya. Sa već pregršt dostupnih izdanja, ali i mnogim drugim koja tek dolaze, objavio je Finitribe 101 remiks za RSD, kao i vrlo ograničen broj 7“ ploča Crimes of the Future. Takođe je osnovao i sopstvenu izdavačku kuću, DX Recordings, koja prvenstveno služi potrebama house produkcija njegovog „Freeman“ pseudonima. Pokretač je čuvenih londonskih žurki „Crimes of the Future“.

 

Klub 20/44 logo


20/44 je poznati beogradski klub koji je zbog svog jedinstvenog izgleda, programa i gostovanja svetskih DJ-a uvršten u top 25 klubova prema prestižnom The Guardianu gde se našao u društvu sa poznatim klubovima kao što su Berghain Panorama Bar (Berlin), OHM (Berlin), Air (Amsterdam), DC10 (Ibiza), Barbarellas Discoteque (Tisno, Hrvatska) I mnogi drugi. Klub je, naime, brod lociran na reci Savi, a uređen kao „bordel iz osamdesetih“ i idealno je mesto ako želite provesti noć na splavu u Beogradu bez preteranog šminkeraja.


Izbledeli, crveni, baršunasti separei, ručno oslikani apstraktni detalji i vintage svetiljke čine da je ovo najuzbudljivija atmosfera među klubovima u Beogradu. U zanimljive retro detalje spada i 17 starih kompjuterskih monitora, naslaganih poput tovara uz jedan zid potpalublja.

Zaštitni znak splava 20/44 su Disco Not Disco večeri iza koje stoji istoimeni DJ kolektiv, jedan on najznačajnijih srpskih kolektiva čiji su članovi DJ Brka, Schwabe i Toshke. Ova ekipa u svom zvuku kombinuje najrazličitije žanrove elektronske muzike, a poznati su po izrazito melodičnim, inteligentnim i dubokim DJ setovima te odličnoj plesnoj atmosferi koju stvaraju na svojim žurkama, svejedno da li nastupaju kao kolektiv, ili pojedinačno. Disco Not Disco žurke su tokom proteklih osam godina ugostile kultna imena elektronske scene kao što su Phil Banks, Baris K, Rune Lindbaek, Daniel Wang, Steve Summers i drugi.

Beyond House je nezavisna DJ organizacija kao i platforma za promociju elektronske plesne underground muzike i srodne kulture. Organizaciju čine: Dušan Predojević, Ognjen Milosavljević (Ognjem), Nikola Vemić, Ivan Tanović, kao i Damir Zekiri i Miloš Maričić. Tokom 3 godine svog postojanja ova ekipa je bila odgovorna za organizaciju brojnih događaja u Beogradu na kojima su ugostili mnoštvo manje ili više poznatih domaćih i stranih umjetnika, kao što su Dubbyman, Marcellis, Lucretio, Bu$$, Richard Zepezauer, i mnogi drugi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :