Barutana klub Beograd

Kings of Convenience održaće svoj premijerni nastup u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke

Datum objave:12.05.2022

Pročitano:101 puta

Datum održavanja: 18.09.2022

Lokacija: MTS dvorana

 

Hvaljeni norveški duo Kings of Convenience održaće svoj premijerni nastup u Beogradu, 18. septembra 2022. godine u MTS Dvorani sa početkom u 20h u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

 


Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 3.200 dinara (ograničen kontigent) na prodajnim mestima Gigstix-a, Tickets-a i blagajne MTS Dvorane. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 3.600 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 4.200 dinara.


Kings of Convenience je indie folk-pop bend koga čine Erlend Øye i Eirik Glambek Bøe. Upoznali su se u školi u Bergenu i prvi put zajedno nastupili u rok bendu Skog pre nego što su prekinuli sa radom i formirali sadašnji duo 1999. godine. Njihov nenadmašno naslovljen debi iz 2001. godine, Quiet is the New Loud, produciran od strane Kena Nelsona (Coldplay), učinio ih je nenamernim začetnicima novog talasa intimne, akustične muzike. “Rekli smo našoj izdavačkoj kući da će nam trebati dve nedelje, a trebalo je tri meseca, a onda je sve postalo lakše“, smeje se Eirik.

 

Tri godine kasnije objavljen je drugi album grupe pod nazivom Riot on an Empty Street. Video snimljen za "I'd Rather Dance With You", drugi singl sa ploče, našao se na vrhu MTV evropske liste kao najbolji muzički spot te godine. Na albumu je takođe učestvovala Feist.

 

Njihov treći album pod nazivom Declaration of Dependence objavljen je 20. oktobra 2009. Nakon toga, Kings of Convenience su nastavili sa turnejama uvek tražeći nove izazove. Tokom 2012. svirali su A-Sides/B-sides koncerte: dva potpuno različita seta tokom uzastopnih svirki u istom gradu. Godine 2015. otisnuli su se na turneju svirajući Quiet Is the New Loud u celosti, uokvireno intervjuom na sceni.

 

Do januara 2016, Kings of Convenience su napisali skoro sve pesme za četvrto studijsko izdanje Peace or Love i održali svoju prvu sesiju snimanja dok su bili na turneji u Santjagu, prestonici Čilea. Te jeseni su svoje pesme predstavili fanovima na turneji Unrecorded Record Tour. Međutim, tek 30. aprila 2021, Kings of Convenience objavili su zvančno novu pesmu „Rocky Trail“, nakon 12 godina bez objavljivanja muzike kao duo. Ploča Peace or Love objavljena je 18. juna 2021. preko EMI diskografske kuće.


Srž zvuka benda ostaju dva glasa i dve akustične gitare, a na albumu su učestvovali i brojni gostujući muzičari. Alexander Grieg, potomak kompozitora iz 19. veka Edvarda Griega, svirao je kontrabas, kanadska kantautorka Leslie Feist je ponovo sarađivala sa bendom, a jedna pesma napisana je zajedno sa članicama grupe the Staves.

 

Peace or Love je zvuk dvoje starih prijatelja koji zajedno istražuju najnoviju fazu svog života i pronalaze nove načine da uhvate tu neuhvatljivu magiju. Ako je trebalo mnogo duže nego što su očekivali, neka bude. Rezultati opravdavaju proces.

 

Singlovi:
„Misread“: https://youtu.be/WOxE7IRizjI
„I’d Rather Dance With You“: https://youtu.be/OczRpuGKTfY
„Cayman Island“: https://youtu.be/c-ppARtcQfo
„Boat Behind“: https://youtu.be/df2K91QSqJE
„Me in You“: https://youtu.be/aFwZDNsG-Os
„Toxic Girl“: https://youtu.be/_9UauaXTXUI
„Rocky Trail“: https://youtu.be/pdv5n_Qgiw4
Live:
„Live Sessoin“ (La Blogotheque, Paris 2009): https://youtu.be/_k-22rkyyT8
Leslie Feist + Kings of Convenience (PEOPLE Festival, Berlin 2018): https://youtu.be/oFsFht0Z3mw
Mola Chill Festival 2021: https://youtu.be/DU_3fpMbpVE
„Know How“ ft. Feist (Le Bataclan, Paris 2009): https://youtu.be/HuJOswNKuwo
„Rule My World“ (Le Bataclan, Paris 2009): https://youtu.be/75rzE0hQdlQ
Session (WARP Magazine, 2021): https://youtu.be/KUx2QbBDy-A

Dokumentarac: https://youtu.be/sjau6qZKruE

Website: https://kingsofconvenience.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/kingsofconvenience
Instagram: https://www.instagram.com/kingsofconvenience
Spotify: https://open.spotify.com/artist/41AbNVba2ccpmcc9QtOJE7
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/kings-of-convenience/14791619
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/1336

Official Site / Facebook / Instagram / Twitter / YouTube

Press kontakt: Nemanja Nešković – nemanja@rocksvirke.com
Rock Svirke Agency, Milana Atlagića 62, 21413 Čelarevo, Srbija


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :