Keziah Jones stiže u Beograd

Datum objave:13.11.2018

Pročitano:2110 puta

Datum održavanja: 28.11.2018 - 30.11.2018

Lokacija: Beograd

“Sprska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu!“

 

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones, nastupiće u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe. Iako omiljen gost u Beogradu, Keziah ovaj put odolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi trebalo uskoro da izađe u prodaju. Kao jedan od vodećih gitarista i pevača, Keziah već 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa ne očekujemo ništa manje od spektakla za pamćenje.

 Keziah je poznat i po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podseća na sviranje udaraljki ili na slep tehniku koju koriste basisti.


Svojom neobičnom tehnikom sviranja, ovaj pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva “blufunk”. Bluefunk je mešavina blues melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba muzike. Uz takav spoj ritmova, jedino što vam je potrebno da upotpunite uživanje je šoljica vrhunskog espressa, pravi koncentrat ukusa i aroma. Baš kao što se melodija sastoji od različitih nota, tako je i espresso mešavina pripremljena od zrna različitog porekla koja dodatno oplemenjuju i dopunjuju aromu kafe.

Beogradska publika imaće priliku da čuje svetske hitove kao što su “Rhythm is love”, “Million miles from home” i “My kind of girl”, ali su njegova izvođenja uživo ono što čini pravu poslasticu i najbolju garanciju za fanki afrožur.
Kako sam kaže, u Beograd rado dolazi: “Sprska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu!“ 

 

Kezajini uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, međutim, njegova muzika donosi potpuno novi momentat u afrobeat i mešavinom afričkih ritmova sa fankom i bluzom dobija unikatni momenat i neverovatan drajv koji tera na ples.


Ulaznice za koncert su u prodaji preko eventim i ddtickets prodajnih mreža.

 

Event: https://www.facebook.com/events/444981499314053/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :