Kasirke: Sasvim dovoljno hrabro, snažno i odvažno!

Datum objave:07.06.2016

Pročitano:3757 puta

By:Milan B. Popović

KASIRKE CD NEMIR / MULTIMEDIAMUSIC RECORDS

Stavio sam CD “Nemir” beogradskog sastava “Kasirke” u svoj CD plejer da sam kaže, šta ima da (mi, nam) poruči. Odmah, u samom startu, u pesmi “Kutija” - bilo to muzički, bilo to vokalno ili tekstualno - bilo je sasvim jasno da sa ovim muzičarima – nema šale! Nastavio sam dalje sa preslušavanjem, i već prvi ozbiljniji gitarski rif trzaj koji me je presekao poput groma jeste nešto nalik riff-u “a-la” “Nirvana” i “Smells like a teen spirit”, koji se iznenadno pojavljuje i još brže nestaje, iščezava u impresivnoj numeri “Ko smo mi?”.

 

Kasirke


Na CD-u ima ukupno 13 nikako baksuznih pesama, već prijatnih i idealnih za ljubitelje iskrenog melodičnog rokenrola, pa i donekle, surf rocka, moglo bi se reći.


U baladi „Sam“, provejava tuga i melanholija, što jeste, normalno u startu, očekivano stanje, ali se „KASIRKE“ bude i u toj pesmi, gitarski reže i ne beže, i vokalno urliču - Sam, ostaću sam!.


Muzički dokument „Ona“, unekoliko je umereniji sklad tekstualnih odabira muzike i vokala. Ljubavna storija, nikako patetična, ume i uspeva da bude znalački iznesena, baš kao na ovoj kompaktnoj disketi.


Nije prvi put da poznata i cenjena diskografska kuća „Multimediamusic“ objavljuje domaća rock izdanja, i do sada kao i ovaj put – nikada nisu kiksnuli. Uvek je odabir bendova bio pre svega kvalitativan, bez obzira da li je to bend sa ranijom impresivnom studijskom albumskom karijerom ili je u pitanju potpuno novi bend. To zaslužuje svaku pohvalu!


Poslušajte bend „KASIRKE“, a oni vam to i poručuju u devetom rednom zapisu – Polusan.


„KASIRKE“ su rock bend koji sačinjavaju: Dušan Fantazmo Perunović, bas gitara i vokal, Uroš Mladenović, gitara, vokal, Bojan Mitrašinović, gitara i Miloš Filipović za setom bubnjeva. Muzika grupe je delo Uroša Mladenovića (pesme 5, 7, i 8) i Dušana Perunovića (1 – 13). Aranžmane potpisuje ceo bend – Kasirke! Tekstovi pesama su opet delo udarnog autorskog dvojca ove grupe: Dušana Perunovića (1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 13) i Uroša Mladenovića (pesme 2, 4 i 12).


Raduje (me) i ponovno duhovno i energetski zadovoljava i čini srećnim postojanje bendova poput „KASIRKI“, jer je to očigledan argument da nije sve izgubljeno. Naprotiv, „KASIRKE“, ova prijatna četiri muzičara su odagnali moj lični nemir koji me proganja u kontekstu postojanja, bitisanja rokenrol muzike pa i poezije na ovim našim geografsko-muzičkim prostorima. Bravo i samo hrabro i nepokolebljivo napred!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :