KARIZMA: Ni oluje da me lome neće moći da me polome!

Datum objave:09.12.2016

Pročitano:4385 puta

By:Milan B. Popović

KARIZMA CD SMEJ SE / PGP RTS


Ni oluje da me lome neće moći da me polome – prepoznatljiv i nezaboravan vokal Dejana Jelfan Jelisavčića i ceo bend, isporučuje, vedro, snažno, stojički i hrabro, na CD albumu „Smej se“, na kojeg, bojim se, više od jedne decenije čekalo.

 

KARIZMA CD SMEJ SE / PGP RTS

 

Zajedno sa uvodnim instrumentalom na kružnim putanjama ove kompaktne CD diskete nanizano je ukupno 12 novih songova. Oni su sveži, odlično producirani, sigurno usvirani, dovoljno hrabri da nesebično dopuste vokalu, da kao i uvek, bude u prvom planu, koji, čini mi se, stoji i dalje kao prepoznatljiv i glavni pečat sjajne postave grupe „Karizma“ koju čine Dušan Duca Janićijević (gitare i pozadinski vokali), Saša Đole Đokić (bas gitara), Dragan Pizzi Živković za setom bubnjeva i pozadinski vokali, Dragoljub Đoki Popović (gitare) i Nenad Žvaka Đorđević za klavijaturama koje dodatno „pune zvuk“.

 

Na tvojim rukama – podseća na najblistavije momente američke grupe Bon Jovi i Skid row, a u nekim songovima muzičko vokalna uigrana sinergija beogradske grupe KARIZMA doseže i do one oštrice, hiruški britke poput pojedinih pesama američkog sastava koji se ove godine ujedinio i uveliko je na turneji – Guns N Roses. Sve ovo shvatite samo i isključivo kao kvalitet plus, a ne samo kao suvo upoređivanje jer tako nešto ne bih da radim, jer naša, „Karizma“, je jedna jedina, uz nekad aktivan i takodje sjajan, a danas ugašen, sastav „Demoniac“.

 

Dopada mi se što minutaža pesama nije „radijski prihvatljiva“ tako da neke od pesama prelaze četiri minuta trajanja, ali zato numere jesu - hitovi. U dokumentu ”Bebo“, direktna je komunikacija sa njom, Bebom, i čini se da se ona ispostavlja kao apsolutni hit video singl, odmah nakon naslovnog, „Smej se“.

 

Raduje (me) činjenica da bendovi poput KARIZME ponovo rade i umetnički stvaraju. Uostalom, kada su se članovi sastava „Guns n Roses“ posle dve ipo decenije od prestanka rada grupe ujedinili i 2016. godine krenuli na višemesečnu stadionsku svetsku turneju, onda može da se novooformi i naša „Karizma“, pomenuti „Demoniac“, „Bloodbath“ i slični sastavi koji su postojali i stvarali krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka.

 

Jelfanov vokal i muzički, autorski i svirački stampedo iza njega u grupaciji KARIZMA, nastupa u pesmi - Zrno ljubavi. Ovo je žestoki glem sweet hard rock hair rock zvuk u kojoj nam KARIZMA poručuje - da nam malo fali, samo zrno ljubavi!
Odličan dugo iščekivan i fantastičan CD album „Smej se“ grupe „Karizma“. Beograd ima čime da se pohvali. I ovaj put. Bravo za sve koji danas čine Karizmu - harizmatičnom, originalnom i sjajnom!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :