Kaleidoskop: 6. Medjunarodni festival umjetnosti mladih

Datum objave:03.08.2014

Pročitano:3859 puta

Datum održavanja: 05.08.2014 - 10.08.2014

By:Nedim Begić

Lokacija: Tuzla, BIH

Kaleidoskop je međunarodni festival umjetnosti mladih, koji svake godine u Tuzli, okuplja mlade umjetnike iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evrope.

 


Ovogodišnji festival će obilovati različitim sadržajima, a ugostit će i neka od poznatih muzičkih imena regiona, te pružiti priliku većem broju domaćih i gostujućih umjetnika da se tuzlanskoj publici predstavekroz kreativno izražavanje.

Tokom festivala bit će održanoniz koncerata, izložbi, art marketa, radionica hip-hop plesa, crtanja grafita, savremenog plesa, kreativnog stvaranja, te druženja sa umjetnicima iz Italije, sa ciljem kulturnog povezivanja, nastavka i stvaranja buduće suradnje.

Ove godine festival ”Kaleidoskop” traje 5 dana, a svojim raznolikim programom vjerujemo da će svim posjetioci ponuditi dio sadržaja u kojem će moći uživati.

Aktivnosti se realizuju na brojnim lokacijama u centru grada, na trgovima, u parkovima, na Panonskim jezerima, u Atelje-u Ismet Mujezinović, Međunarodnoj galeriji portreta, Kući plamena mira i Domu mladih.

Festival Kaleidoskop je nastao 2009. godine, kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Culture II, projekta koji su, zajedno sa Općinom Tuzla, realizirali Grad Bologna i Univerzitet Bolonja (Odsjek za obrazovne nauke „Giovanni Maria Bertin“).

Misija ovog festivala je da napravi harmoniju različitosti, da uskladi kontraste i da ostvari umjetnost dijaloga među ljudima iz različitih sredina.

Već šest godina Kaleidoskop uz pomoć, partnera, prijatelja i velikog broja volontera svjedoči o mogućnosti konstruktivnog suživota među različitim realnostima, u gradu na zrnu soli gdje različitosti žive u harmoniji, baš kao što različite boje i oblici stvaraju prelijepe i jedinstvene slike u kaleidoskopu.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :