Kako organizovati žurku u sopstvenom domu, u doba izolacije

Datum objave:01.04.2020

Pročitano:141 puta

By:Redakcija

Lokacija: Kako organizovati žurku u sopstvenom domu, u doba izolacije

Situacija koja se odvija poslednjih dana u našoj zemlji nije za šalu, te smo svi primorani da ostanemo kod kuće. Iako je možda većini ljudi dosadno kod kuće u doba karantina, to ne mora uvek biti tako. Organizovanje zabave u samoizolaciji može delovati kao nemoguć plan, ali nije tako. Mnoštvo je ideja i saveta koje možete primeniti kako bi vi i vaši ukućani proveli što kvalitetnije vreme kod kuće, a pri tom se i dobro zabavili. Pa krenimo redom...

 

Organizujte filmsko veče


Kako biste se vi i vaša porodica što bolje zabavili i usput zaboravili na svakodnevne brige najbolji način za to je opuštanje uz aktuelne filmske hitove ili vaše omiljene klasike. U doba interneta lako ćete pronaći neki od svojih omiljenih filmskih hitova koji se mogu kupiti online. Otvaranje naloga na Netflixu koji nudi mnoštvo dokumentaraca nije teško, kao ni sama registracija i izrada online prodavnice. Cena vaših omiljenih filmova ne mora biti visoka pa tako ćete sa svojim najbližima moći da pogledate neke od filmskih blokbastera, a da pritom i ne izlazite iz kuće. Ukoliko ste više ljubitelj tv kanala, sigurni smo da će se na nekom od vaših omiljenih tv programa naći i po neki filmski klasik koji će vas i vaše najmilije vratiti u detinjstvo.

 

Kupujte iz fotelje


Iako izlazak iz kuće u doba karantina deluje kao nešto što jedva čekamo, ponekad čak i odlazak do trgovine može biti prava noćna mora. Veliki redovi i nedostatak namirnica na rafovima mogu vas obeshrabriti, stoga je najbolje da svoju kupovinu bar u ovom trenutku obavljate iz svog doma. Kupovina iz fotelje može biti naročito zanimljiva ako uz to isplanirate i ukusnu večeru ili desert za vaše najmilije i time im priredite nezaboravnu zabavu. Na taj način najpotrebnije sastojke i vaše omiljeno piće možete lako nabaviti. Svi veliki marketi danas svoju kupovinu nude i online, a u osnovi njihovog poslovanja je i izrada online prodavnice. Cena u ovim virtuelnim trgovinama ne razlikuje se previše od cene u klasičnom marketu, sem što ćete izbeći gužve i potrebne namirnice naći će se na vašem pragu brzo. Stoga se ne libite da iznenadite vaše ukućane, naručite njihovo omiljeno vino ili grickalice i uz omiljenu muziku napravite atmosferu kao u najluksuznijem restoranu.

 

Obradujte svoje ukućane iznenadnim poklonom


Ukoliko neko od vaših ukućana ovih dana proslavlja rođendan, pravo je vreme da ih iznenadite poklonom i tako začinite dobru atmosferu i zabavu u svom domu. Sve što vam je potrebno za to jeste laptop računar, i pristup internetu. Pristupite vašem omiljenom modnom brendu ili nekoj zanimljivoj suvenirnici, kreirajte nalog i uživajte u pripremi specijalnog poklona, za koga je prava sitnica izrada. Web prodavnice često nude mogućnost kupovine šolja ili odevnih predmeta sa posebnim logom. Iskoristite to da obradujte svoje najmilije za rođendansku žurku ili napravite im sami žurku bez povoda uz poklone i sigurni smo da će se na njihovim licima naći osmeh.

 

Napravite klub čitalaca


Period samoizolacije može biti dobar jer tada u potpunosti možete da se posvetite i čitanju vaših omiljenih književnih dela zajedno sa vašim ukućanima. Napravite dogovor sa vašim ukućanima ili prijateljima o knjigama koje ćete čitati svake nedelje, i putem video chata pokrenite zabavu. Kreirajte i nalog na sajtu vaše omiljene izdavačke kuće. Registracija naloga i lozinka zahtevaju malo vremena, ali ništa od toga nije komplikovano. Web prodavnice vam nude dela koja se još uvek nisu našla u knjižarama, pa će te na taj način među prvima imati uvid u sva aktuelna dela svetske i domaće književnosti.

 

Naučite nešto novo

 

Žurka u vašem domu ne mora biti samo zabava uz muziku, ona može biti i u učenje novih stvari i sticanje novih veština. Zašto ne biste sami napravili prezentaciju nekog svog projekta i pozvali ukućane da vam se u tome pridruže. To ne mora biti ništa komplikovano – prezentacija nekoliko vaših omiljenih fotografija sa putovanja, zabavni crteži ili asocijacije, šta god vam padne na pamet i tako animirajte svoje ukućane, ujedno se zajedno zabavljajući.


Iako je zabava na prvom mestu u ovim pomalo teškim danima posvetite se pre svega sebi i porodici, provedite zajedničke trenutke, uživajte i ostanite kod kuće. 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :