Kafana ili klub - kako odlučiti?

Datum objave:25.10.2018

Pročitano:594 puta

By:Redakcija

Lokacija: Beograd

Pixabay

Jedno je sigurno - ako vam je sudbina namenila da mesto vašeg života bude prestonica Srbije, zasigurno ste već mnogo puta uživali u čarima beogradskog noćnog života. On je nešto po čemu je ovaj grad poznat, o čemu se nadaleko priča i što se uvek naglašava kao jedinstveno i neponovljivo. Već godinama unazad, kafane Beograd proslavljaju se među turistima iz najudaljenijih zemalja, a klubovi su se razvili do te mere da sada svojim izgledom i ponudom mogu da pariraju i onim svetskim. Dakle, odluka je samo na vama - u zavisnosti od svojih afiniteta i sklonosti možete se odlučiti za tradicionalnu kafanu ili moderan klub. Evo nekoliko faktora koji mogu uticati na vašu odluku, ali i bez ove analize budite sigurni da vas na oba mesta očekuje noć za pamćenje.

 

Urbana ekipa bira klub


Za urbaniju ekipu nema dileme, jer im klubovi u Beogradu obećavaju lud i otkačen provod. Uzavrela atmosfera, osmesi u prolazu, gužva i glasna muzika odlika su klupske zabave i njen zaštitni znak. Ako je to ono što vas pokreće, na raspolaganju vam je nekoliko opcija. U zimskom periodu najčešći izbor su zatvoreni klubovi, sa prigušenim svetlima, premalo pravila i muzikom od bezbroj decibela. U letnjem periodu, klupska scena seli se na originalne splavove, gde je atmosfera slična, ali dodatno začinjena prekratkim letnjim haljinama i ledenim osvežavajućim koktelima. Poslednjih godina Beton Hala postala je najpopularnija lokacija beogradskih klubova i svojevrsni elitni centar zabave. Lokali se nalaze na samoj reci, imaju očaravajući pogled i uglavnom privlače malo stariju ekipu. I tu imate mogućnost izbora, pa izvagajte da li ste radije za diskoteku sa progresivnom elektronskom muzikom, ili za mirniju pop/rok svirku koju nudi Klub Komitet.

 

Kafane – za ljubitelje autentičnog ambijenta


Sa druge strane, kafane će privući one koji su u potrazi za malo opuštenijom atmosferom, gde je raspoloženje uvek na zavidnom nivou, a vrhunska zabava zagarantovana. Za razliku od modernih klubova, u kafanama vas očekuje autentični ambijent, upotpunjen kariranim stolnjacima, limenim pikslama i drvenim stolicama. Obećane su vam i litre alkohola, koji se dosipa kao da sutra ne postoji. Iako ćete i u klubovima sretati devojke koje svojim izgledom pariraju top modelima, u kafanama im možete prići dosta lakše. Kafanske devojke uglavnom su spontanije, i često će pristati na neobavezno druženje i lagani flert. Još jedna značajnija razlika između kluba i kafane ogleda se u muzici koja uveseljava goste. U kafani akcenat je na narodnim notama i srcecepajućim tekstovima, koji postaju sve progresivniji kako noć odmiče. U svakom slučaju, ako izaberete kafanu, budite sigurni da će vam sutradan trebati analgetici i dosta tečnosti.

 

Društvo i budžet su ipak presudni


Čak iako već dobro znate na kojem od ova dva mesta biste više voleli da provedete svoju ludu noć, na definitivnu odluku utiče još mnogo činioca. Verovatno najvažniji je društvo sa kojim krećete u grad, jer potpuno će biti zanemarena vaša ljubav prema pesmama Miroslava Ilića, ako je drugarima bitan neki di-džej. Takođe, mora se pomenuti i finansijski momenat, jer ako ste skromni student – na splavu i nećete daleko dogurati. Cene pića u klubovima prate njihov luksuzniji ambijent, dok su u kafanama donekle pristupačnije prosečnom posetiocu.


Ali bez obzira na sve prednosti i mane klubova i kafana, preporuka gde izaći jeste uvek ista – nemojte previše razmišljati, jer vas svakako očekuju odličan provod i nezaboravno druženje koji postoje samo kod nas.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :