Kad se spoje balet i rock: Radio & Julija u Sava centru!

Datum objave:15.04.2016

Pročitano:4779 puta

Datum održavanja: 19.04.2016

By:Anja Zelić

Lokacija: Sava Centar, Beograd

Spoj baleta i rock muzike se retko viđa na našoj sceni, zato će beogradska publika imati priliku da 19. aprila u Sava centru uživa u baletskom rock spektaklu „RADIO&JULIJA“, koji ostavlja bez daha.

 

RADIO&JULIJA


U izvođenju najboljih svetskih baletskih igrača predvođenih Denisom Matvienkom u ulozi Romea i Olgom Timoshivom koja će igrati Juliju publika će biti u prilici da uživa u baletskoj predstavi koja je inspirisana Šekspirovim najpoznatijim delom, a izvodi se uz muziku kultnog britanskog benda Radiohead.

 

Svetski priznati koreaograf Edward Clug je kreirao ovaj nesvakidašnji spoj i uspeo da stvori modernu verziju svevremenske priče. Iako se u pesmama Radioheada ne spominju veronski ljubavnici, one stvaraju neponovljivu emocionalnu pozadinu spektakla koja u potpunosti odgovara priči. U drugom činu, posle priče o Romeu i Juliji, beogradska publika će uživati u još jednom vrhunskom delu Edwarda Cluga pod nazivom „QUATRO“. Ovaj balet je Clug stvorio za Denisa i Anastasiu Matvienko i Leonida Sarafanova i njegovu suprugu Olesiju Novikovu.


Za razliku od baleta “Radio&Julija”, “QUATRO” nema siže. Njemu siže i smisao daju izvođači: svako priča svoju priču, a gledalac za sebe vidi svoju priču, koja se ponekad potpuno razlikuje od priče umetnika na sceni. Pored prekrasne koreografije i muzike, ta činjenica je zaslužna za uspeh ovog baleta kod najzahtevnije baletske publike širom sveta. Naime, svakom gledaocu je interesantno da bude koautor, da bude deo ispričane priče.

 

Muzičku podlogu za ovaj deo predstave napisao je nagrađivani slovenački kompozitor i multiinstrumentalista, Milko Lazar, a posebnost ovog dela je što se muzika izvodi uživo na sceni, a piano i violončelo su deo scenografije. Pored nagrada koje su ove baletske predstave osvojile, oduševljenje publike na brojnim svetskim scenama je najveća nagrada izvođačima, a
tako će biti i u Beogradu.


Ulaznice za ove baletske predstave se mogu kupiti na blagajni Sava centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventima.
Cene ulaznica su od 1.500 do 2.400 dinara zavisno od mesta sedenja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :