KAD METALCI IZVEDU DOMAĆE REMEK DELO: Pesma kultnog muzičara u novom ruhu

Datum objave:19.04.2021

Pročitano:379 puta

Datum održavanja: 01.01.1970

Lokacija: Beograd

Beogradski metal bend Quasarborn (Kvejzarborn) objavio je novu obradu pesme Nikole Vranjkovića “Dve hiljade i kusur godina”, koja je posebna po tome što je prva njihova numera na srpskom jeziku. Upravo od ove pesme kreće “prekretnica”, pa će njihov naredni, treći album, biti snimljen isključivo na maternjem jeziku.

 

Quasarborn

Foto: Jovana Uzelac

 

Članovi benda Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnejvi) i Miloš Tomasović (bas gitara) su dobili pred treći album pojačanje u vidu Dimitrija Čuturila (gitara) koji je i predložio da obrade numeru kultnog domaćeg muzičara Nikole Vranjkovića.


"Od starta je namera bila da obradom domaće pesme otvorimo poglavlje benda na maternjem jeziku. Ja inače ne obraćam toliko pažnju na tekstove, ali mi je numera ‘Dve hilajde i kusur godina’ pružala zadovoljstvo već godinama. Intimnost ovog teksta mi je uvek davala priliku da sam sa sobom izvučem neku svoju suštinu i da ga shvatim kako ja želim. Baš zato sam se odlučio da ponudim bendu ideju o obrađivanju ove pesme”, istakao je Čuturilo.


Obrada pesme Nikole Vranjkovića “Dve hiljade i kusur godina” je snimana u studiju CItadela, produkciju potpisuje frontmen benda Luka Matković, dok je video radio bubnjar Marko Danilović, jer bend ima princip da sve što stvaraju – kreiraju sami.
Bend Quasarborn nastao je 2016. godine kada je počeo kao tehnički treš metal, ali je evoluirao uplivima raznih muzičkih pravaca.


Quasarborn je do sada objavio dva albuma - "The Odyssey to Room 101" (2018) i "A Pill Hard to Swallow" (2020), a ova uvertira u treći album obećava da je mnogo fantastičnih stvari tek pred njima!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :