Barutana klub Beograd

JUBILEJ: Boža Podunavac slavi 30 godina na sceni

Datum objave:18.10.2016

Pročitano:7670 puta

Datum održavanja: 12.11.2016

By:Milica Čule

Lokacija: Drugstore

Jedan od pionira domaće klupske underground scene, di-džej Boža Podunavac proslaviće 30 godina na sceni 12. novembra u klubu Drugstore. Božini gosti te večeri biće njegove kolege Nemanja Stanimirović, Dragan Kozlica, Gordan Paunović, Vlada Janjić, Dejan Milićević, Speedy, Mirko Lazarević, Luka Petrović i Bojan Vukmirović.

 

Boža Podunavac

 

Te večeri, Boža će puštati pola sata muzike koja ga vezuje i asocira na gosta, a nakon toga će Božin gost, u svakom satu po jedan, predstaviće publici svoj izbor muzike pripremljen za tu priliku. Biće to sentimentalno, ali eklektičko muzičko putovanje kroz vreme.

 

Boža Podunavac

 

Boža Podunavac je di-džej karijeru započeo 1986. godine u vreme disco i new wave ere. Ploče je vrteo u većini klubova u Beogradu Klub 54, Mašinac, Amadeus, Luv, Nana, ZOO... 

 

- 1986. sam došao u kontakt sa Draganom Kozlicom, koji je bio napoznatiji di-džej tog vremena. Dok nisam došao do njega i počeo da učim zanat, nisam ni znao šta to uopšte podrazumeva biti di-džej. Pre Kozlice sam upoznao jednog momka koji je imao piratsku radio stanicu, pa smo on i ja imali emisiju koju smo povremeno emitovali. U jednom momentu su nas čak i uhapsili i zaplenili nam opremu, pa smo mi opet posle toga sve organizovali. Za to je čuo Robert Klajn, koji me je pozvao u "Ritam Srca" i Studio B. U to vreme sam već završio zanat kod Kozlice i počeo samostalnu dj karijeru. Od dvadesete sam ušao profesionalno u to, ali u početku samo kao učenik i šegrt. Prvi nastup sam imao 1987. godine -  kaže Boža.

 

Boža Podunavac

Podršku je radio skoro svim stranim di-džejevima koji su gostovali kod nas, a među njima su Jeff Mills, Dave Clarke, Richie Hawtin, Derick May, Kevin Saunderson, Christian Smith, Derrick Carter, Charles Siegling, Oscar Mulero, Armand Van Helden, Laurent Garnier, Dave Angel, Green Velvet, John Aquaviva, Trevor Rockcliffe, Slam, DJ Hell, DJ Misjah, Chris Liebing, Umek, Jamie Anderson, Marco Carola, Deetron, itd…

 

Boža Podunavac

Svoj pečat dao je kultnom radiju B92 kao jedan od osnivača. Kao deo projekta Kozmik u Srbiju je doveo mnoge strane di-džejeve koje su naši klaberi prvi put imali priliku da slušaju uživo.  Ukratko, ovaj čovek je jean od ključnih učesnika u stvaranju naše klupske i tehno scene.

 

Više informacija na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :