Klub Barutana Beograd

Jovana Milovanović Skullcheez: Face u masi

Datum objave:20.10.2020

Pročitano:1029 puta

Datum održavanja: 21.10.2020 - 26.10.2020

Lokacija: Beograd

Otvaranje 21. oktobar u 19h

Jovana Milovanović (Skullcheez) je više puta prvonagrađjeni koncertni fotograf i najmlađji učesnik izložbe „50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji".

 

Jovana Milovanovic, Skullcheez

Serija fotografija nastala na Austrijskom festivalu „Nova Rock 2015". Prisećanje na letnje festivale, kada su ljudi činili jednu masu bliskog kontakta, sudarajući se u muzičkom ritualu izazvanom teškim metal zvucima. Definicija šutke: agresivni ples praćen sudaranjem i guranjem koji se dešava na koncertnom prostoru ispred bine. Haotična razmena energija, nepredvidljivi pokreti tela i druželjubiva publika koja iako možda neizgleda tako, vrlo je otvorena ka svakome čak i ka devojci sa fotoaparatom. Ova serija fotografija otvara pogled u drugi svet ljudima koji nisu doživeli šutke, pokazujući im jedno od svojih lica. Takođe slavi one koji već praktikuju ovaj plesni ritual koji im zasigurno nedostaje tokom pandemije. Rezultat su dokumentarne fotografije bez vremena i uslova za savršen kadar, što pravi sukob u autoru da to ipak postigne.Tema publike na koncertu, beleženje energije, emocija i pokreta je projekat autora koji već traje i može dobiti još jedno svoje lice u budućem izlaganju.


Izložbu će otvoriti Marko Ristić, urednik Hardwired portala, menadžer benda Ritam Nereda, fotograf bendova Ritam Nereda, Goblini, Mortal Kombat, fotograf festivala i koncerata.

Bend koji će nastupiti na otvaranju: ZeroTwo

 

FACEBOOK EVENT


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :