Još samo DEVET dana do kraja prijavljivanja za DEV9T!

Datum objave:11.05.2018

Pročitano:2983 puta

Datum održavanja: 15.06.2018 - 23.06.2018

Lokacija: Beograd

Još samo DEVET dana ostalo je do kraja prijavljivanja za učestvovanje na DEV9T! Ovaj interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 15. do 23. juna. Pod sloganom "STVARAJ DALJE", DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom OGLEDALO a značajan deo programa će, osim stalnih saradnika, zauzeti i umetnici koji se odazovu pozivu na učestovanje.

 

dev9t 2018

Da bi bili deo DEV9T, svi zainteresovani treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip. Prijavljivanje se vrši putem sajta www.dev9t.com, na kom kreativci treba da se registruju i popune odgovarajuće prijave, do 20. maja 2018.

Kao i prethodnih godina, na DEV9T će biti izložena dela SVIH PRIJAVLJENIH, a posetioci će moći da se uključe u stvaranje NA SAMOM EVENTU, kroz asistenciju umetnicima i kroz interaktivne radionice. Osim dela inspirisanih temom Ogledalo, na repertoaru će se naći i predlozi koji se slažu uz opštu temu DEV9T. Ovogodišnja novina biće izlaganje skulptura većih od 2m i interaktivnih instalacija, koje će biti sufinansirane od strane festivala, koje su selektovali Aleksandar Gligorijević, Ivan Gračner, Arpad Slančik i Viktor Kiss. Za raspored izlaganja ostalih dela, biće zadužen umetnički savet DEV9T.

AFTERMOVIE 2015 // AFTERMOVIE 2016 // AFTERMOVIE 2017

"DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Ove godine, upotrebite OGLEDALO, usudite se da krenete u istraživanje kreativnih dubina svog bića i dođite na DEV9T da pokažete svoje otkriće! Na DEV9T su svi dobrodošli!" izjavili su predstavnici DEV9T.

 

dev9t 2018

Foto: Vladimir Jević

DEV9T, već četiri godine, pod sloganom "STVARAJ DALJE", ima misiju podsticanja kreativnosti kod svih ljudi, bez obzira na godište. Do sada je više od 2000 umetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji, a pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od100 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki, među kojima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije DIE ANTWOORD, kao i po prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika JUANA ATKINSA iBEOGRADSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave "Kralj Ibi" u režiji Gorana Jevtića, kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i Connor Brothersa. 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :