Jonas Kocher & Ilan Manouach: ŠVAJCARSKO-GRČKI duo nastupa u PAROBRODU!

Datum objave:21.02.2015

Pročitano:4424 puta

Datum održavanja: 25.02.2015

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Dva vrsna improvizatora Jonas Kocher (Švajcarska), harmonika i Ilan Manouach (Grčka), sopran saksofon nastupaju u UK Parobrod u sredu, 25. februara po prvi put zajedno u Beogradu u okviru svoje mini turneje. Kao gošča na koncertu će nastupiti i beogradska violinistkinja Manja Ristić.
 

Jonas Kocher & Ilan Manouach: ŠVAJCARSKO-GRČKI duo nastupa u PAROBRODU! | Beograd | 2015

 

Kocher i Manouach su se sreli u Atini, gde su obojica učestvovala u projektu koji obuhvata improvizaciju u zvuku i pokretu. Ubrzo su razvili saradnju nastupajući kao duo sa eklektičnim pristupom improvizaciji, van svih stilova, sa klasičnim sredstvima improvizativne prakse. Upravo pripremaju svoj zajednički album.

Harmonikaš i kompozitor, Jonas Kocher (1977.) u svojim radovima istražuje proces slušanja i percepcije i kao improvizator i kao kompozitor. Harmoniku i njene mogućnosti istražuje u okviru redfuciranih pokreta sa velikom preciznošću. Radi sa muzičarima kao što su: Burkhard Beins, Jacques Demierre, Axel Dörner, Michel Doneda, Hans Koch, Radu Malfatti, Alfredo Costa Monteiro. Od 2010, intezivno svira koncerte u Evropi, SAD, Japanu i Rusiji. Albume je objavljivao za etikete Another Timbre, Potlatch, Bocian Records, Creative Sources, Flexion records, Insubordinations, L'Innomable.
Jonas Kocher vodi izdavačku kuću Flexion records a aktivan je kao urednik i organizator muzičkih festivala i koncerata.
http://www.jonaskocher.net

Ilan Manouach je multidisciplinarni umetnik, koga najviše interesuje štampani medij, ali radi kao muzičar i izdavač. Živi između Atine i Brisela. Svira i objavljuje muziku u raznovrsnim formacijama. Njegov duo Balinese Beast sa cut-up pristupom improvizaciji objavljuje albume od 2010, dok grupa Glacial kombinuje mešavinu eklektične elevator muzike sa tehnom I džezom. U impro triju Wry, svira sa čuvenim Agusti Fernandezom. Interesuje ga sound art, bavi se terenskim snimcima, najčešće u srcu grčke turističke industrije (vacantgreece.com), kao stalno in situ istraživanje i zvučno dokumentovanje napuštenih hotelskih kompleksa na morskoj obali, kao i razvoj zvučne kartografije raznih arheološki važnih lokacija u Grčkoj.

 

Jonas Kocher & Ilan Manouach & Manja Ristić | PAROBROD | Beograd | 2015

 

Specijalna gošća na koncertu će biti Manja Ristić, koja je 2001. diplomirala je na FMU, a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM) sa zvanjem Solo / Ensemble Recitalist. Kao profesionalni solo i kamerni izvođač klasične muzike nastupala je širom Evrope uključujući saradnje sa svetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima. Po završetku postiplomskih studija okreće se multimedijalnom performansu i istraživanju na polju instrumentalne elektro-akustike. Sa sastavom ERUPTION i kroz brojne saradnje sa kompozitorima, underground, vizuelnim i konceptualnim umetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji...
Urednik je urednik ArtSync veb radija.

 

U 2015. predstavlja Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, sopstveni sistem notacija namenjen kompozitorima nove muzike kao i izvođačima u domenu improv i eksperimentalne muzike.

 

Koncert u UK Parobrod počinje u 20.30, a ulaznice koštaju 200 dinara.
Koncert je podržan od Swiss Arts Council Pro Helvetia i Kantona Bern.

Zvučni ekstrakt: https://dl.dropboxusercontent.com/u/7084598/soundextract_imjk.mp3


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :