Jojo Mayer i NERVE 25. Aprila u Domu Omladine Beograda

Datum objave:16.04.2018

Pročitano:2563 puta

Datum održavanja: 25.04.2018

Lokacija: Beograd

U sklopu promocije Terminal Music & Arts Festivala 2018, publika u Beogradu će imati priliku da prisustvuje koncertu ovog fenomelnog umetnika, koji se smatra jednim od najinovativnijih I najznačajnijih bubnjara današnjice, I njegovog benda NERVE! Koncerti ovog benda iz NYC se mogu opisati samo kao jedinstveno hipnotišuće I vanvremensko muzičko iskustvo.


Sergé "Jojo" Mayer je već sa 18 godina bio poznat na muzičkoj sceni svirajući jazz sa bendom Monty Alexander-a. Nastupao je na North Sea Jazz Festivalu, jazz festivalima u Montrealu, Nici, Atini itd. Sarađivao je sa jazz legendama poput Dizzy Gillespie-ja I Nine Simone.

 

Jojo Mayer, Beograd, Dom omladine Beograd

Bend NERVE je nastao iz Jojo Mayer-ove legendarne žurke Zabranjeni Ritmovi (Prohibited Beatz) koja se održavala u New York-u tokom kasnih 90-ih. U početku je ovaj avangardni klupski događaj služio kao platforma za eksperimentalnu interakaciju između DJ-eva, vizuelnih umetnika, muzičara i publike, ali se kolektiv vremenom razvio u lepo usklađenu grupu koja je ukrštala pravilne formate programskih stilova elektronske muzike sa trenutnim i potpuno improvizovanim živim nastupima.


NERVE vešto izmiče bilo kakvom žanrovskom ukalupljenju - od old school, jungle-a, dabstep-a I glitch beat-ova, pa do minimal i tech house-a, uključujući povremeno I razne druge stilove. Nastupi ovog benda su tehnički perfektni, dinamični, potpuno iznenađujući I građeni na improvizaciji. Upravo na taj način, Jojo Mayer sa NERVOM stvara novu formu muzičkog izraza koji je danas potpuno jedinstven u svetu!


Jojo Mayer I NERVE su do sada izdali 3 studijska albuma: Prohibited Beats (2007), Ghosts of Tomorrow (2015), I Nerve (2017).


Karte za koncert Jojo Mayera I Nerve se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a I Eventim-a.
Početak koncerta je zakazan za 21h, u Sali Amerikana Doma Omladine Beograda.

 

"Čovek nije mašina I nije stvoren da svira kao mašina. Ali mi imamo nešto sto nas može učiniti boljima od mašina i ja postajem sve zainteresivaniji za kreativnu razliku između 1 i 0 binarnog sistema. To je ono što želim da istražim. To je magija. Nije opipljivo, ali je ljudi osete."
- Jojo Mayer -

 

Vise informacija mozete naci na FB stranici Terminal Music & Arts Festivala i www.terminalfest.org.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :