Barutana klub Beograd

John Digweed

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:3603 puta

By:Vladimir Jovanović 
Q: Ti si trenutno sedmi na listi najboljih DJ-eva po izboru DJ Maga. Devet od deset su, iako je nezahvalno svrstavati po žanrovima, progressive ili trance DJ-evi. Da li misliš da će se to promeniti?
A: Pa, ja ne obraćam pažnju na liste. Tu sam već deset godina u top deset i to se stalno menja. Trance je jedne godine popularniji, u stvari to je tako već nekih četiri-pet godina, 2000-2001. je to više bio progressive. Ta popularnost varira kroz žanrove. Mislim da se nikad neće desiti da vidite nekog kao što je Jeff Mills na prvom mestu te liste, ili Ritchie Hawtin, zato što su trance svirke još uvek najveće. Trance okuplja najveći broj ljudi. Sve u svemu DJ-ing nije trka! Nije bitno ko će biti prvi! Suština je pružiti ljudima dobar provod svaki put kad sviraš. To je moj glavni cilj. Da ljudima moje svirke ostanu u dobrom pamćenju i da budem pozvan ponovo da sviram!


 
Q: Šta mislis da će se desiti sa elektronskom muzikom u bliskoj budućnosti?
A: Hm, ne znam šta će se desiti ni za šest meseci, a ne za recimo pet godina! Sve ide tako brzo! Producenti kupe uticaje sa najrazličitijih strana. Prošle godine je electro zvuk bio veoma popularan. Kao i nemački minimal zvuk. Ove godine producenti uzmu elemente takvog zvuka i iskombinuju sa nečim drugim! To je ono što je interesantno u elektronskoj plesnoj muzici. Konstantno evoluira, konstantno se menja. Da nije tako bilo bi dosadno! Ljudima je potrebno nešto novo što će ih uzbuditi. Mene te novine uzbuđuju, a uzbuđuju i klabere, jer ako odeš u klub i čuješ da sviraju stariju muziku, muziku koju si već čuo, biće dosadno! Postoji želja da se čuje nešto novo od producenata. To što se muzika stalno menja je dobro. Ukusi su različiti, ali od tih promena uvek se nešto dobro napravi što će se svideti i ljudima kojima taj određeni producent nije baš omiljen. DJ-evi često menjaju stil, a na publici je da ih podrži.


 
Q: Šta je sledeće dobro što ćemo slušati sa Bedrocka?
A: To je bend koji se zove Sucide Sports Club. Izdaćemo njihov drugi album. Paul Folder je imao album prošle godine koji se zvao Zero Gold. Sucide Sports Club su napravili podetiketu B Rock.
 
Q: Šta je najbolje što si slušao u poslednje vreme?
A: Aaaaa hm! Da se setim…….Imam gomilu naslova ispred sebe i kad se setim nekog odmah imam tu prazninu, pa se prebacim na neko drugo.. Hajde da se na to pitanje vratimo kasnije! J


 
Q: Gde bi voleo da sviraš, a nisi do sada?
A: Pa, nije ostalo baš puno mesta. Imao sam turneju u Kini, pa sam onda bio u dosta gradova u Južnoj Americi. Mislim da je Venezuela jedina država gde nisam svirao. I Aljaska. J E, da! Havaji! Nije ostalo puno mesta!
  
Q: Je l’ si se setio najbolje ploče u poslednje vreme?
A: Aaaaa…. Maločas sam slušao to u sobi. Hm….. ne mogu da se setim! :) 

 BG fotke by Bojan Vasiljevic

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :