Devet 2020

Johanbrauer, Gazorpazorp, Moloa i Zvučnici uskoro na FDU-u

Datum objave:27.02.2020

Pročitano:722 puta

Datum održavanja: 05.03.2020

Lokacija: Beograd

U okviru ovogodišnjeg FIST-a (Festival Of International Student Theatre), u četvrtak, 5. marta, na Fakultetu dramskih umetnosti nastupiće bendovi Johanbrauer, Gazorpazorp, Moloa i Zvučnici.


Johanbrauer je garaž-rok/postpank bend iz Beograda nastao 2015. godine. Bend je postepeno prešao sa kavera na autorske pesme, koje je prvi put predstavio na Bunt rok festivalu 2017. Debitantsko EP izdanje "Stvarno ne znam zašto si ovde" objavili su u aprilu 2018. godine. Krajem 2019. izdali su zajedničku kompilaciju sa ostalim predstavnicima mlade beogradske rok scene nazvanu Hali Gali . Johanbrauer je za taj album snimio pesmu "Tundra", koja je od strane mnogih muzičkih portala prepoznata kao hit i jedna od najboljih domaćih pesama 2019.

 

Johanbrauer

Gazorpazorp postoji od 2017. i već ima reputaciju jedog od najboljih sastava nove rock scene Beograda. Zvuk Gazorpazorpa skače od noise riffova, besnih vokala i sirovog gruva, pa do melodičnih post-rock deonica i horskog pevanja. Organizovani haos, zaokružen punkerskom energijom i stavom.

Moloa je bend formiran početkom 2017. godine. Nakon samo dve održane probe, grupa je snimila tri pesme, sukcesivno objavljivane, a potom i objedinjene u EP izdanje. Pesma ,,Ponekad" se našla na listama najboljih singlova 2017. godine, a za nju je snimljen i spot u Kulturnom centru Rex. Bend je imao nekoliko manjih, ali zapaženih nastupa nakon čega je napravio dužu pauzu. Trenutno postavu čine: Sergej Sokolov (gitara, vokal), Mladen Milošević (bas gitara) i Đorđe Bajić (bubanj). Moloa je u procesu pripreme pesama za debitantsko long plej izdanje.

 

Moloa

Zvučnici su sastav sačinjen od studenata FDU-a i sviraće obrade poznatih rock pesama.

Ulaz na ovaj događaj biće besplatan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :