Jeste li već čuli za ADE? Amsterdam Dance Event?

Datum objave:26.10.2015

Pročitano:7213 puta

Lokacija: Amsterdam

Verujemo da jeste, a i ako niste, zamislite grad posvećen klabingu. Ok, svi znamo atmosferu Amsterdama, iz ličnog iskustva i po pričama drugih, ali od 14. do 18. oktobra sve je bilo obojeno u žuto i crno. Kroz ceo grad vijorile su se zastave ADE boja označavajući da se na toj lokaciji nalazi sadržaj vezan za elektronsku muziku.

 

Amsterdam Dance Event  2015 | Photo by Vincent van den Boogaard

Photo by Vincent van den Boogaard

 

Veliki broj panela i diskusija posvećenih razvoju globalne elektronske scene, organizaciji festivala i žurki, poboljšanje kvaliteta usluge na zadovoljstvo konzumera, razgovori sa najvećim imenima svetske DJ scene, isprobavanje najnovije opreme i još mnogo toga.

 

Jeste li već čuli za ADE? Amsterdam Dance Event? | 2015

 

Sve se odigrava u atmosferi u kojoj se osećate kad da ste kod kuće i sa svima njima pijete kafu i ćaskate o aktuelnostima koje vas zanimaju. Po zvaničnom izveštaju, festival je ove godine posetio do sada rekordan broj od 365 000 posetilaca i preko 5500 profesionalaca iz muzičkog sveta. Kada se na ove cifre doda i 510 govornika, 2289 artista koji su se predstavili na preko 120 lokacija po celom gradu i ne treba da čudi ovako laskav rezultat petodnevnog programa.

 

Amsterdam Dance Event  2015 | Photo by Vincent van den Boogaard

 

Ove godine, Amsterdam Dance Event slavio je i svoj 20. rođendan i cilj da postanu vodeća platforma za internacionalnu elektronsku scenu su definitivno postigli. Raznolikost prisutnih nacija, žanrova, artista, sadržaja, lokacija i pristupa celokupnoj izvedbi projekta potvrđuje njihov trud i profesionalno zalaganje.

 

Jeste li već čuli za ADE? Amsterdam Dance Event? | 2015

 

Richard Zijlma, direktor ADE-a, smatra da su dosadašnjim radom postavili snažne temelje, te da će i narednom periodu biti zvezde vodilje na ovom polju: „Tokom prvih 20 godina smo postepeno širili program Amsterdam Dance Eventa i želimo da nastavimo da ga razvijamo. Ove godine, prvi put je održan hip-hop program ADE Beats, kao i ADE Sound Lab o tehnološkoj evoluciji zvuka. Uvek tražimo nove načine da održimo festival svežim kako bi mogao da napreduje i raste sve više.“

 

Jeste li već čuli za ADE? Amsterdam Dance Event? | 2015

 

Dnevni sadržaj je bio edukativnog karaktera posvećen radoznalima i gladnim znanja radi unapređenja sistema funkcionisanja u lokalnoj elektronskoj sceni. Kada padne mrak, nakon par sati odmora, edukacija se nastavljala u praktičnom smislu gde je na lokacijama najraličitijih karaktera predstavljano sve ono o čemu je teoretisano tokom dana. Od malih klubova sa intimnom atmosferom do modernih arhitekturalnih zdanja i industrijskih postrojenja pretvorenih u klubove sa gomilom stejdževa, ADE se definitino pobrinuo da zadovolji izbirljive apetite svojih posetilaca.

 

Jeste li već čuli za ADE? Amsterdam Dance Event? | 2015

 

Sve informacije o učesnicima, lokacijama i atmosferi tokom festivala možete pronaći na http://www.a-d-e.nl a uvereni smo da vam neće biti potrebno ništa više već počnete da planirate svoj oktobar 2016. godine. :)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :