Jesen/zima 2009 - Madonna i Vuitton ponovo zajedno

Datum objave:02.07.2009

Pročitano:3618 puta

By:Tanja Beljanski

Madonna i Vuitton ponovo zajedno
 
U javnost su puštene fotografije najnovije Louis Vuitton kampanje za jesen/zimu 2009 u kojoj se i ovaj put pojavljuje Madonna.
 


Fotograf je Steven Maisel, umetnički direktor Marc Jacobs, a Madonna igra ulogu dekadentne heroine koja nas podseća na Zlatno doba Holivuda.

Madonna je zavaljena u fotrelju i odevena u živopisnu ružičastocrnu svilenu haljinu sa puff rukavima. Na glavi su joj uši zečice, na rukama čipkne rukavice bez prstiju, a na krilu – nova Louis Vuitton torba.
U istom se takvom autfitu Madonna pojavila na gala večeri Instituta za kostim u Njujorku ranije ove godine.
 


Fotografije su inspirisane radom čuvenog fotografa nadrealiste Man Ray-a koji je usavršio tehniku solarizacije, dok su bogata pozadina i bujne draperije inspirisane radom poljske Art deco slikarke Tamare Lempicke (dela ove slikarke Madonna je predstavila javnosti još u svom fantastičnom spotu za pesmu Vogue iz 1990. godine).

Fotografije su snimljene u aprilu u Njujorku, a šuška se da će kampanju pratiti i video.
Steven Maisel je u poslednjoj kampanji preuzeo posao od fotografa Marcusa Piggotta koji je za Louis Vuitton radio poslednjih šest godina.
 


Madonna je o svojoj ljubavi prema Maiselovom radu govorila za američko izdanje časopisa Vogue: "Znam da ga volim. Njegova aura vas usisa. On zna stvari. Pre nego što sam radila sa njim, samo bih se pojavila u garderobi koju sam nosila, stala pred svetla, i bila fotografisana. Sa Stevenom, tim ljudi se sjatio na mene i počeo da me presvlači. Jedni su mi zgrabili kosu, drugi moje lice, treći počeli da mi pomažu da isprobam različite komade garderobe. On je prva osoba koja mi je predstavila reinvention ideju."
 
"Nakon što smo se dobro proveli na snimanju kampanje za proleće/leto, i nakon neverovatnih reakcija na istu, Madonna, Steven i ja smo jedva čekali da se ponovo nađemo zajedno na zadatku za jesen/zimu," rekao je Marc Jacobs i dodao: "Iako kampanje deluju veoma različito, postoji jedinstvo, pa izgleda da smo sada završili oba dela te priče."
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :