Jelena Andonović: Hrabra, bez dlake na jeziku - iskrena!

Datum objave:22.09.2017

Pročitano:3630 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

JELENA ANDONOVIĆ CD SINGL OPET / SAMOSTALNO IZDANJE / 2017.

Nešto više od pola godine nakon što je izbacila singl prvenac za pesmu “Jebeno fantastičan”, pevačica i spisateljica iz Beograda, Jelena Andonović, objavila je spot za drugu pesmu pod nazivom “Opet”. I ovoga puta produkciju potpisuje studio Destilerija i Petar Rudić. Aranžman je uradio Saša Petrov, bubnjeve svirao Goran Savić Čaki , dok je električnu i bas gitaru svirao Aleksandar Dragutinović Šekspir. Osim što se deset godina bavi muzikom, Jelena je izdala i dve knjige: zbirku poezije “Sve i više od toga” i roman “Srbikon”. Jelena će nastaviti da izbacuje singl po singl i za svaki će biti snimljen spot.

 

Jelena Andonovic

OPET :
„Opet jutro, ti se budiš, opet nemaš pojma gde si, Dižeš ćebe, gola bulja, neka hrana je u kesi. Druga leži s leve strane, skorela je sperma, Znaš da obe su ti pušile, opet neki lerma. Opet pišaćeš žilete i gutaćeš tablete, Kako tebi uvek kita negde se saplete? Kserovi te rade, sine, a samo četvrtina, Opet prestaješ od sutra, nagazna su mina. Odlaziš do klonje, a tamo neka fleka, Opet total, crna rupa, nikad od tebe čoveka. I kasniš već na poso, biće neko sranje, On je opet poludignut, moral ipak nešto manje. A klinac je kod kuće, opet hasaće paštetu, Naviko se, evo, mali već godinu petu. Juriš brzo kao metak, noge su ti spore, Sad bi uzo pola ksera al se misli kao bore. Dugo već traje to, skoro svaki dan, Ili si pijan ti ili drogiran, Nisi vreme gubio, drogu gutao, pa zalutao! Blam te je od samog sebe, kako opet da se desi? Sad bi ipak nešto jeo a sve ostalo u kesi. Ni dinara, ni cigare, džepovi su prazni, Sutra leže plata, neku lovu mazni. Opet kreće kiša, zavijaju creva, Neki mali slatki Ciga tužnu pesmu peva. Glavu okrećeš kad dođe, neko baca kintu, Kažeš sebi „baš si pička, uvek nađeš neku fintu“, I opet šef ti kenja, a jedva našo šljaku, Kao da zavaraš glad, kao žvaćeš neku žvaku. Ali kriza već te vata i sad bi lajnu cimo, On ti priča, da razumeš kao glavom ti si klimo. Ali ne, nikad više, jebeš kurve, jebeš drogu, Ima da uvedeš sada disciplinu strogu. U to ime, tu u klonji, zgutao si pola ksera, Ajd pa nek ti je sa srećom da te maler ne potera! Dugo već traje to, skoro svaki dan, Ili si pijan ti ili drogiran, Nisi vreme gubio, drogu gutao, pa zalutao. Opet jutro, ti se budiš, opet nemaš pojma gde si, Dižeš ćebe, gola bulja, neka hrana je u kesi. Druga leži s leve strane, skorela je sperma, Znaš da obe su ti pušile, opet neki lerma. Opet pišaćeš žilete i gutaćeš tablete, Kako tebi uvek kita negde se saplete? Kserovi te rade, sine, a samo četvrtina, Opet prestaješ od sutra, nagazna su mina. Ustaješ lagano, gledaš levo-desno, Opet isto, baš najebeš kad u gaćama je tesno. Ne pamtiš imena, ne pamtiš ni lica, Tonu izgovora imaš kad se javi sumnje klica. Kažeš “lakše je ovako” kad zaboli, kad ti dođe, Kada svaka mala miso pored njene gajbe prođe. Juriš brzo kao metak, noge su ti teške, Znaš da lakše ti je busom ali opet ideš peške. Dugo već traje to, skoro svaki dan, Ili si pijan ti ili drogiran, Dugo već traje to, skoro svaki dan, Ili si pijan ti ili drogiran, Dugo već traje to, skoro svaki dan, Ili si pijan ti ili drogiran, Nisi vreme gubio, drogu gutao, Pa zalutao“-Jelena Andonović hrabro i bez dlake na jeziku, kao hiruškim nožem oslikava poetsku “romantičnu“ svakodnevnicu..


Tekst, muzika i vokal: Jelena Andonović

Aranžman: Saša Petrov Akustična

Gitara: Saša Petrov

Električna gitara, bas gitara: Aleksandar Dragutinović Šekspir

Klavijature: Petar Rudić

Bubanj: Goran Savić Čaki

Snimano u studiju Destilerija.

Muzički producent: Petar Rudić

Koncept, scenario i režija: Jelena Andonović

Stajling: Jelena Andonović i Gordana Milićević

Kamera: Jovan Đorđević

Montaža: Nemanja Marković

Asistent,rekviziter, mudonoša, zvezdočitač: Gordana Milićević.


Imao sam prilike da u BLIC kulturnom dodatku , koji je izlazio sedam godina pišem o Jeleninim knjigama, i već tada, fascinirala me je njena energija, forma poetike i stil. Sa ove vremenske distance, to jesu bili njeni početci, ali je sa ovim singlom OPET, i predhodnim singlom JEBENO FANTASTIČAN, Jelena Andonović umrežila nekoliko tematskih žanrova, poput: hip hopa, modernog popa, r&b sazvučja i čega sve još ne...Što se mene tiče, Jelena Andonović je borac...i dobiće rat, a kamoli bitku/bitke! Izuzetno!
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :