JELEN DEMOFEST 2015: Banjalučki festival ponovo obara rekorde!

Datum objave:02.04.2015

Pročitano:6166 puta

Datum održavanja: 16.07.2015 - 18.07.2015

Lokacija: Banjaluka

Konkurs za takmičarske demo sastave osmog Jelen Demofesta zvanično je okončan, a ove godine ponovo je stigao rekordan broj prijava – njih 461, što je za četiri više od prošle godine. Na mail adresu stizale su prijave iz svih šest zemalja regiona, a najveći broj demo izvođača čekao je posljednja dva dana konkursa, kada je pristiglo preko 50% ukupnog broja prijava.

 

 Banjalučki festival ponovo obara rekorde! | JELEN DEMOFEST 2015


Po već ustaljenom obrascu, najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), što govori o muzičkom potencijalu koji ove tri zemlje imaju. Sa druge strane, najveće iznenađenje je povećan broj prijava iz Slovenije (20), a tu su, naravno, i demo bendovi iz Makedonije (12) i Crne Gore (9).


"I ove godine smo uspjeli da oborimo rekord po pitanju broja prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni sa ovakvim rezultatima", kazala je Brankica Janković, direktor Jelen Demofesta.

 

 Banjalučki festival ponovo obara rekorde! | JELEN DEMOFEST 2015


Dodaje da je sada pred stručnim žirijem zaista ogroman posao preslušavanja 922 pristigle numere i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjaluci. "Nakon što žiri završi sa ocjenjivanjem demo sastava, na osnovu broja pristiglih glasova znaćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjaluci u julu. Svjesni smo i da su bendovi nestrpljivi da saznaju da li su prošli dalje, ali njihova imena će biti poznata tek tokom juna", istakla je Jankovićeva.


Ona je takođe podsjetila da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala demofest.org, kao i na Facebook stranici Jelen Demofesta.

 

 Banjalučki festival ponovo obara rekorde! | JELEN DEMOFEST 2015


"Kada je u pitanju revijalni program festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobjednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći da čuje i vidi tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svjetske muzičke zvijezde", navela je Jankovićeva.


Jelen Demofest će ove godine biti održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, ali još uvijek nije poznata njegova tačna lokacija.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :