Jedna od najlepših žena džeza: Candy was here!

Datum objave:16.08.2014

Pročitano:4326 puta

Ako je Vlatko Stefanovski bacio publiku u sevdah, Kendi Dalfer ih je vinula pravo u nebesa. Po treći put na Nišvilu, sa svojom petočlanom postavom, prva dama saksofona priredila je nastup za pamćenje. Spajajući tradicionalno sa modernim, stvarala je zvuke koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Par hiljada posetilaca imalo je priliku da uživa uz hitove poput ,,Lily was here“ i ,,Pick up the pieces“ ali i novije numere, koje će se naći na njenom narednom albumu.


Prvi put nastupajući sa jedanaest godina, jedna od najlepših žena džeza može se pohvaliti karijerom dugom preko trideset godina, verovatno najlepšim instrumentalom (Candy was here) i saradnjom sa nekim od najpoznatijih muzičkih imena (Princ, Dejv Stjuart, Pink Flojd, Areta Frenklin, Čaka Kan, Blondi, Bijons..) od kojih je najzadužniji za njenu ljubav prema muzici upravo njen otac, poznati holandski saksofonista Hans Dalfer.

 

 

Na pitanje šta misli o Nišu u kome je po treći put, odgovorila je da se oseća kao kod kuće, a da je obostrano potvrdio je i direktor Nišvila, koji je predložio da Kendi dobije status počasnog građanina Niša. Kada bismo se vodili onim da svako traži ono za šta smo rođeni, nakon sinoćnjeg perfonsa sa sigurnošću možemo da kažemo da je Kendi Dalfer to pronašla - i fantastično joj ide.


I posle trećeg gostovanja na Nišvilu ostavila je publiku u željnom iščekivanju narednog. Kendi, očekujemo te i sledeće godine!

 

Foto: Nikola Pejčić i Julija Stojković


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :