Jasmin Mag: Božanski, duhovni rokenrol melemni mir i ispunjenje!

Datum objave:31.07.2017

Pročitano:3799 puta

By:Milan B. Popović

JASMIN MAG & ROCK BAND DUM DUM CD SINGL ANĐELA MELEKA


Jasmin Mag & rock-band „Dum Dum“ su završili novi singl koji se zove „Anđela Meleka“. Autor pesme je Jasmin Mujanović Mag (muzika, tekst i aranžman), a pesma je duet u vokalnom smislu jer se na poziciji drugog glasa pojavljuje vokal i gitarista grupe „Dum Dum“ Jasmin Fajić Faja.


„Anđela Meleka“ je snimana u toku juna i jula 2017. godine u studiju Muzičke produkcije Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine u Sarajevu pod producentskom palicom Željka Škarića Panča.

 

Jasmin Mag


„Nemam običaj da ljudima „prevodim“ svoje pjesme pa će tako biti i ovaj put. Pjesma nakon što je snimljena i nakon što „otputuje“ u eter i do slušalaca ima svoj život, svako treba da je shvati na svoj način, naravno, moje poruke i slike koje šaljem putem svojih pjesama su pozitivne i na toj bazi i nastaju. Ja sam manje performer, a više onaj koji se kroz kantautorski rad trudi da dotakne srce i dušu onih koji moje pjesme slušaju. I ovaj put sam ostavio srce na „terenu“ u kompozitorskom i pjesničkom domenu, a isto tako i u izvođačkom“ – reči su autora pesme Jasmina Mujanovića Maga, EKSKLUZIVNO za portal URBAN BUG.


Anđeli u islamu se nazivaju melecima. To su časna stvorenja koja je Alah stvorio od svetlosti, da bi Ga slavili i pokorno Mu izvršavali određene dužnosti kojima ih je zadužio, vezane za održavanje svemira, bilježenje ljudskih djela, donošenje dobrih misli, zaštitu vjernika i sl. Za razliku od ljudi i džinova koji imaju slobodnu volju da čine dobro ili zlo, anđeli nemaju slobodnu volju, nisu se sposobni oduprijeti Božjim naredbama, a mogu činiti samo dobro.

 

Ta dobronamerna religijska crta, kao i rokenrol gitarsko, lirička, vokalna ikona crta, koja, Je, posebno u Jasmin Mag ranijim studijskim CD ostvarenjima, izrazito prisutna, ali, ona, nikoga normalnog – ubeđen sam u to- ne iritira, ma koje vere bili i ma kome se molili. Zato ja, Milan B. Popović, Srbin i pravoslavac, pesnik i muzički novinar, potpisnik ove CD singl recenzije, Jasmina Maga, jako volim i poštujem, njegovu veru, isto kao i njegov rokenrol impresivni dosadašnji opus i kreativni impuls! Bravo Jasmine Mag!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :