James Leg i „Cattie” na bubnjevima rastresli ponedeljak veče!

Datum objave:28.11.2019

Pročitano:581 puta

Datum održavanja: 25.11.2019

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

Jedan od najvećih rokera SAD, a po svom znojavom performansu prepoznatljiv, James Leg, oživeo je ponedeljak veče 25. novembra, kada je nastupio sa početkom u 21h u prostorijama Dorćol Platz-a. Bio je to koncert kakav će biti zapamćen, ovaj put po jednom novom, privlačnom licu. Ko je to – svi su se pitali!

 

James Leg

Foto: Simona Kanjevac

Svojom energijom i muzičkom umešnošću James je svirao onako kao da kroz njega to čini čitav jedan bend. Prostor sa preko 200 ljudi, plenio je odabirom pesama koji, kao po običaju, ni ovaj put nije bio potpuno unapred oređen. Planirane pesme se jesu našle na njegovoj songlisti, međutim neke od njih su tu i ostale. U suptilnoj komunikaciji sa svojom partnerkom, brzo je razvaljivao te unapred postavljene, pisane ograde. Atmosfera je toliko bila topla da umetnici vrlo brzo skidaju, neko svoj šarmantni sako, a neko brzu i usku gornju trenerku.

 

James Leg

Foto: Simona Kanjevac

Kada se u par navrata začula mikrofonija, a zadržala se i nakon numera, vera u svoj rad i kreativna improvizacija stale su na test. Neurotični pokreti prstiju po instrumentu i lupkanje, uz znak partneru da prati, produžili su na klavijaturu koja pod ovim virtuozom asimililira prethodu buku.

James Leg

Foto: Simona Kanjevac

Za sjajan ritam ove večeri bila je zadužena „Cattie” koja je publiku oduševila ne samo muzičkom profesionalnošću, već i primerom kako se može biti ženstvena i prirodna u isto vreme, upravo tokom sviračkog podčinjavanja bubnjeva. U prauzi pre samog bisa, ova mlada muzičarka, Livia Ranalli, silazi sa bine, pravi stoj na rukama nakon kog se skakutavim hodom vraća i odmah nastavlja da svira, kao da prelazi iz jedne uloge u drugu.

 

James Leg

Foto: Simona Kanjevac

Nakon velikog aplauza poznavaoca i poštovaoca dobrog rock-a, ali i kolega, među kojima je i ekipa iz Detroit Cobras, koji su palili podijum prethodno veče, nastup se završava u 22:05, a za scenu se pripremaju momci iz Guitar Wolf-a.

 

James Leg

Foto: Simona Kanjevac

„Bio je to spoj mladosti i iskustva” (kako pevaju Jorgovani) zasigurno je najbolji opis, ali ovaj put za muzičko stvaralaštvo sjajnih James Leg-a i „Cattie” koji su u petak rasturili Dorćol Platz, uz obećanje da će se ponovo vratiti u Srbiju!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :