James Brown Tribute i Manivi ovog vikenda u Starom Bitefu

Datum objave:04.12.2018

Pročitano:1958 puta

Datum održavanja: 07.12.2018 - 08.12.2018

“Nastupi James Brown Belgrade Tribute su u uvek stilu žurki iz sedamdesetih godina. Dakle, očekujte funk žurku i adekvatno se obucite ...“ – najavljuju nam članovi benda James Brown Belgrade Tribute.

 James Brown Belgrade Tribute, koji ćete imati da čujete uživo u petak 7. Decembra u beogradskom klubu Soul Society - Stari Bitef, sastavljen je od najeminentnijih jazz muzičar srednje generacije koje je okupila ljubav prema funk muzici i njenom rodonačelniku James Brownu. Postavu benda čine Marko Vlahović vokal, Rastko Obradović tenor sax,vMarina Milošević truba, Branko Trijić gitara, Vladimir Čukić bas, Ratko Ljubičić bubanj.

Soul i funk koncerti u klubu Soul Society-Stari Bitef, već četvrtu sezonu, postali su potpis i lična karta kluba a vrhunski muzički izbor, stil, šarenolikost i eklektičnost u programu širi se i na polje jazz, blues, RnB, fusion i world muzike. Često se u Soulu pojavljuju i doajeni domaće i inostrane savremene muzičke scene: Vasil Hadžimanov Band, Beti Đorđević, Schime Trio, Robert Glasper Belgade Experiment, Qzama Orchestra, Oleg Kireyev, Macha Gharibian, Di Luna Blues band, Dr Project Point Blank, James Brown Belgrade Tribute i mnogi drugi.


James Brownu se pripisuje unošenje reči fank u muzički jezik. Funk je bio sleng termin koji je opisivao atmosferu svojstvenu ekstazi koja nastaje u klubovima tokom plesa, istovremeno opisuje i miris fuzije znoja i duvanskog dima. James Brown je ostavio veliki uticaj na brojne generacije muzičara, koji su pokrenuli mnoge rep i hip-hop kao mejnstrim muzičke pravce. 


FB EVENT

 

Rezervacije mesta na 063/377420
Ulaz: 250 dinara
Vrata se otvaraju od 22h


“Naše pesme pričaju o ljubavi i intimnosti, o modernom dobu, a dobijaju svoju boju i život u mešavini soul/funka, popa, sa primesama jazz-a. One su uvek najživlje na koncertima i u kontaktu sa publikom. U živim nastupima uvek dajemo sto posto sebe.” – kaže Ivana Vukmirović, vokalistkinja, kantautorka i liderka benda Manivi .

U subotu 08. decembra, u Soul Society-Stari Bitef, klupski koncert održaće bend Manivi. Pored autorskog materijala, Manivi će u svojoj interpreaciji izvesti i numere drugih bliskih autora pout Erykah Badu, D'Angelo i Robert Glasper, Miss Jill Scott, Thundercat, Hiatus Kaiyote...

 U subotu 08. decembra, u Soul Society-Stari Bitef, klupski koncert održaće bend Manivi. Pored autorskog materijala, Manivi će u svojoj interpreaciji izvesti i numere drugih bliskih autora pout Erykah Badu, D'Angelo i Robert Glasper, Miss Jill Scott, Thundercat, Hiatus Kaiyote...Svi vi koji imate ova imena na plejlisti i uši za kvalitetan zvuk -ne propustite subotu u Soul Society uz Manivi.

Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu:
Pedja Milutinović- bubanj 
(Vasil Hadžimanov band, Quzama, Schime Trio)
Dragan Ćalina- klavijature 
(prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu)
Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner)


FB EVENT 

Ivana Vukmirovic Manivi je jazz/soul kantautorka iz Beograda. 2016. godine je objavila album prvenac "Manivi", pod okriljem renomirane izdavačke kuće ’’Lampshade media’’. Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane. 
Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima, kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu, donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je i razlog zašto se za Manivi uvek traži karta više i uvek ponovo dolazi na njihove nastupe.


Rezervacije mesta na 063/377420

Ulaz: 250 dinara na ulazu na veče koncerta

Vrata se otvaraju od 22h

Dobro došli.Dobro došli u Soul Society-Stari Bitef,
Skver Mire Trailović, Dorćol
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :