JAIA live setom otvara dnevni trance party

Datum objave:16.06.2017

Pročitano:2851 puta

Datum održavanja: 18.06.2017

By:Sanja Jakšić

Lokacija: KPTM bašta

Čuveni francuski trance DJ i producent JAIA nastupiće na open air dnevnoj žurci u klubu KPTM u nedelju 18. juna od 17 časova.
JAIA će se domaćoj publici predstaviti kroz dva live nastupa, ambient, kojim će i otvoriti žurku, a kasnije i svojim retro izdanjima.

 

Jaia

JAIA projekat su osnovali Yannis Kamarinos i Jean Michel Blanchet već davne 1995. Prva izdanja imaju od 1996. za razne izdavače, sa kojima nalaze svoje mesto na Goa Trance sceni jako brzo. Debi album, Blue Energy, izdaju 1998. koji zbog lošije distribucije, ne dobija zasluženu pažnju, ali je vremenom postao jedan od najcenjenihjih izdanja Goa Trance muzike ikada. Pravi klasik za kolekcionare.  Reizdat je 2000. kao dupli album, na kojem su svoje mesto našle i numere koje su izdate kao singlovi do tada. Od 2000. Jaia postaje Yannisov solo projekat i od tog trenutka potpuno menja zvuk. Okreće se progressiv trance/house stilu i 2005. izdaje svoj drugi album, Fiction, za prestižnu etiketu, Digital Structures. Album postaje pravi hit i ujedno njegovo najpoznatije izdanje. Jaia takođe izdaje i chillout muziku, čak je posle Fiction albuma, usledio period u kome je samo ambient i izdavao. 2009. izdaje remix album, Re:Works, za Tribal Vision records, sa kojim pravi uvertiru za svoj novi album, na kome uveliko radi već par godina. Novi album je planiran za sledeću godinu, ali pre tog izdanja vas očekuje i par novih singlova, od kojih jedan uskoro izlazi za prestižni JOOF Records.


Više o ovom događaju možete pročitati na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :