Barutana klub Beograd

IZVAN SISTEMA! Branko Radaković nikako NE ŽELI DA BUDE DEO SISTEMA!

Datum objave:13.12.2015

Pročitano:5832 puta

By:Milan B. Popović

BRANKO RADAKOVIĆ CD SINGL DEO SISTEMA /PONOVO TU / AUTORSKO IZDANJE

Dok bi svako od nas hteo da ostane deo kolotečine i modela – Branko Radaković, reditelj, kompozitor, frontmen nekadašnje grupe „ARGUS“, pesnik, slikar, nastavnik likovne kulture...- nikako NE ŽELI DA BUDE DEO SISTEMA! On to jasno i glasno, dinamički adekvatno i kontrolisano poručuje u udarnom hit singlu – Deo sistema.

 

 

Branko je u ovom muzičko vokalnom dokumentu potpuno svoj, Muzama rokenrola i bunta inspirisan, jasan kao udarac maljem u glavu potencijalnog slušaoca ko god on bio, kako god se on zvao, i na bilo kojoj društvenoj socijalnoj lestvici se nalazio. Naravno da se ovde atakuje i iritira establišmet, sistem kalupa, cenzura i ramova. Branko brani radničku klasu, a poentira na onoj vodećoj – jedinoj šemi! Dok buntovno, a melodično peva „ne želim da budem sistema“, on je jako ubedljiv, sugestivan i ne ostavlja ni jednog momenta mesta sumnji u njegove namere, poruke i ideale. Radaković Branko je prevalio dugačak i trnovit put, još od studiranja likovne umetnosti u Beogradu, prvih radijskih i TV hitova poput „Kako da živim bez para, kada ne mogu?“ i drugih. I ne samo to, njegova grupa „Argus“, menjala je svoju postavku iz izdanje u izdanje, ali je u svakom Radaković od njih bio alfa & omega, ključni idejni i autorski pečat koji je držao sve pod kontrolom, ali je ona bila iskrena i necenzurisana. Hit singl, numera ''Deo sistema'', traje okruglo dve minute, i zaista bi trebala da bude radijski prihvatljiva, ukoliko se u ovoj zemlji i ex YU regionu, iskrena reč umetnika i naroda sme pustiti u etar. Što da ne?

 

IZVAN SISTEMA! Branko Radaković nikako NE ŽELI DA BUDE DEO SISTEMA! | Recenzija Milan B. Popović

Odavno je trebalo, i čekali smo skrštenih ruku, da se neko oglasi i u jednom danu snimi pesmu koju je osmislio iznanadno u trenutku inspiracije. Branko Radaković tvrdi da nije imao potrebu da se muzički više oglašava (nakon karijere sa „Argus-om“), ali je ta njegova umetnička crta, poput vulkana buknula iz njega i kao vatrena lava, prelila čašu žuči, kapajući u naše prazne tanjire, dozvolivši nam da se malo trgnemo iz učmalosti i rutine ubijajuće svakodnevnice. Druga strana ovog CD-a (koji je najava za novi album Branka Radakovića), je veoma ispovedna i sugestivna romantična numera ''Ponovo tu'', u kojoj Radaković briljira pozitivnim mislima i energijom koja opušta, koja prija, koja mami i daje snagu za nove emotivne sudare, borbe i osvajanja, kojima svi, hteli to da priznamo ili ne - prijaju i čekamo ih. ''Ponovo tu'' u svojih nešto više od dva i po minuta, drugo je lice Radaković Branka. On je skroman, blag, on je neko ko zna da voli, da pruži sebe, da pokaže i pruži ljubav. Misli o sreći o kojima on peva u drugoj pesmi ovog CD singla, upućuje na to da je Branko Radaković i dalje ona ranjena ili izranjavana duša koja ima snage da prebrodi svaku prepreku i stepenicama ka raju, dođe do njega – muzičkog umetničkog raja. Bravo Radakoviću na hrabrim i važnim odlukama i delima! Pratimo tvoj rad sa posebnom pažnjom - koja je u tvom slučaju, itekako zaslužena!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :