Izložba Vladimira Mojsilovića: “mali građanski Razgovori u rukavicama”

Datum objave:16.10.2018

Pročitano:1648 puta

Lokacija: Beograd

U petak 19. oktobra sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji (Nemanjina 17), otvara se izložba slika Vladimira Mojsilovića, koja će trajati do 27. oktobra 2018.

“mali građanski Razgovori u rukavicama”

 

 

#NBS Ljubaznošću gospođe Jorgovanke Tabaković
#mržnja #emocija #facebook #srbija #tuđe slobode #nbs #r$d #obračun #likovna umetnost #wien #performing art #sex #coitoergosum #mojsije #kidfriendly #art
“Izložba Vladimira Mojsilovića smeštena je u galerijski prostor Narodne banke. Veza ove postavke sa mestom izlaganja, nije slučajna. Mojsilovića je i ranije zanimao odnos između ekonomsko-političke aktuelnosti i vizuelnih komunikacija. Ova relacija zapravo predstavlja vrstu manirističke zagonetke koja od publike traži odgovor: Da li ove slike predstavljaju društvenu kritiku, političku ironiju ili državnu propagandu?”
Iz teksta Marka Kostića

Autor predstavlja petnaest slikarskih dela većeg formata, koja zatvaraju jedan višegodišnji opus. Ljubaznošću Wiener Städitsche kolekcije, javnost će biti u prilici da vidi delo “Carbon”, koje se nalazi u okviru ove znamenite zbirke savremene srpske i svetske umetnosti . Stručna javnost i publika imaće prostor da se obračuna sa umetnikom u “malom građanskom Razgovoru u rukavicama” . U tradicionalnoj narodnoj punk atmosferi, uz koncert benda “EmployeD”, u Galeriji veličanstvenog monetarnog hrama Narodne Banke Srbije na Slaviji, Mojsilović će svojim građanskim scenskim nastupom, otvoriti izložbu u svilenim, kao i Građanskim rukavicama od 12 oz (unci), uz bogat koktel i ketering za proletarijat i prekarijat.

 


Izložba je promocija Facebook monografije u pokušaju, publikacije u formi luksuznog kataloga-fanzina, koji je posledica javnog razgovora sa kolegama, kritičarima, predstavnicima suprotstavljenih političkih pozicija na ovoj društvenoj mreži.


Vladimir Mojsilović je slikar, grafičar, MA likovnih umetnosti, AUNS, Predsednik Odbora za propagandu i informisanje Fondacije Narodnog muzeja u Beogradu. Njegovi radovi nalaze se , između ostalih, u Wiener Städitsche i Zepter kolekciji, Shadow Museum zbirci.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :