Izložba slika Jovana Višnjić: Devotion

Datum objave:14.11.2013

Pročitano:5276 puta

Lokacija: SKC

Radovi Jovana Višnjić pod nazivom "Devotion" u Studentskom kulturnom centru (SKC) ilustruju kako lični, tako i univerzalni intimni dnevnik. Oni prikazuju različita psihološka stanja kroz koja pojedinac prolazi u fazama emotivnog sjedinjavanja i upoznavanja sa drugom osobom. U njima se graniče strast, bol, požuda, ludilo, sreća i strah kroz simboliku crvenog lišća, razmazanog karmina, bodljikave žice, poveza na očima, a uspomene postaju vidljive poput tragova, crteža na licu i telu. Dualitet muškog i ženskog u svakom od nas takođe postaje vidljiv u trenucima emotivne razgolićenosti.

Centriranost i statičnost figura i likova na većini radova posmatraču sugerira odraz u ogledalu u kojem je poprište tragalačkog beskraja. Govor tela kojim se naslućuje i erotika i teskoba u isto vreme, upućuje snažnije poruke od reči. Ono što nam je u verbalnoj komunikaciji najčešće uobličeno sociološkim stereotipima, to u neverbalnoj izostaje.

Jovana Višnjić rođena je 1988. godine u Loznici. 2010. godine završila osnovne a 2012. master studije na odseku slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Roksandića. Izlagala je samostalno, kao i na više kolektivnih izložbi.

www.jovanavisnjic.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :