Izložba Screwed and Tattooed u Uličnoj galeriji

Datum objave:25.05.2017

Pročitano:2042 puta

Datum održavanja: 26.05.2017

Lokacija: Ulična galerija, Beograd

Pozivamo vas na otvaranje izložbe ilustracija “Screwed and Tattooed”, studija The Street, u petak 26. maja u 20h, u Uličnoj galeriji. Na otvaranju vas očekuje i performans Ineks Cirkus Teatra, nastup Ljubana scratch majstora i koncert grupe Fantastični Nunenune Duo.

Navodno su prve tetovaže pronađene na telima egipatskih mumija još 2000 godina pre nove ere. Neki smatraju da su one imale ulogu amajlija, neki da je uloga prenošenje poruka, ili pak identifikacija. Njihovo značenje zavisi od istorijskog perioda i podneblja. Pored dekorativne funkcije, one vrlo često sadrže i simbolično značenje. Svidjale nam se ili ne, prema njima sigurno nikada ne ostajemo ravnodušni. Tetoviranje je magično, romantično, uzbudljivo, a često i pogrešno shvaćena umetnička forma. Ova izložba želi da magijom komunicira sa posetiocima.

 The Street nije još jedan tattoo shop. Oni su krojači kontrakulture. Locirani u samom srcu Beograda, predstavljaju trenutak u kom umetnost i rock‘n’roll dominiraju nad globalnim “mainstream” trendovima. Njihovi umetnici su: Mina Pavlović - dotwork, linework, geometric, traditional tattoo artist, Konton Enma - japan traditional, geometric, neo traditional, black and gray & color realism tattoo artist i Teethgrinder - traditional tattoo artist.


Dakle, dame i gospodo, kako je svet u kome živimo prepun magije i čarolija predstavljamo vam Ineks Cirkus Teatar, da kroz ideju uličnog, večno putujućeg teatra, na raznim portalima planete Zemlje, preko cirkuskih veština i mašte, ulove i približe magiju svima. Ne verujte ničemu što ste videli,… Ne verujte ni njima, ali ipak uđite u ogledalo stvarnosti!

Ineks Cirkus Teatar je organizacija za razvoj i popularizovanje savremenog cirkusa. Čine ga umetnici različitih orijentacija koji poznаju žonglirаnje, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа i druge cirkuske veštine. Spojeni zajedničkom idejom da pozorište treba da postoji i van institucija, 2013. godine su pokrenuli Inex teatar u zgradi nekadašnjeg Inex filma, kao jedinstveni, nezavisni prostor namenjen novom cirkusu, alternativnom pozorišnom izrazu , teatru pokreta, performansu, lutkarstvu, uličnom teatru i sl. Ineks Cirkus Teatar, sada na novim lokacijama, podjednako radi na performansima i edukaciji, otvoren za nove ideje, uvek u potrazi za novim prostorima koje će transformisati.

 


Fantastični Nunenune Duo su ulični bend iz Beograda, nastavljači tradicije trubadura. Putuju Evropom i sviraju po ulicama, trgovima, podzemnim prolazima i gde god to uslovi dozvoljavaju. Muzički repertoar im se kreće od jazz standarda preko poznatih tema iz crtaća i filmova do ciganskih i balkanskih pesama u nekim novim aranžmanima. Čine ga Nuša Bubnjević – glas, daira i kazoo, i Nemanja Pavi Jovanović – harmonika.

Satnica:

20:00 h – Otvaranje izložbe
20:30 h – Performans Ineks Cirkus Teatra
21 – 21:30 h – Koncert Fantastični Nunenune Duo
21:30 – 23:00 h - Ljuban scratch majstor


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :