Izložba Scena Vol 4: Upoznajte kreativne dame sa domaće street art scene!

Datum objave:04.04.2016

Pročitano:6480 puta

Datum održavanja: 06.04.2016 - 07.04.2016

By:Tamara Marković

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Kolektiv "Street Smart" iz Beograda u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje četvrtu u okviru serije izložbi "SCENA". Ovo izdanje koje se odvija sa podnaslovom "Ulične umetnice" biće otvoreno 6. aprila u 19 časova u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, i ima za cilj da u prvi plan stavi autorke i skrene pažnju na žensko stvaralaštvo u uličnoj umetnosti.

 

Scena Vol 4 - Ulične umetnice


Serija izložbi sa zajedničkim nazivom "SCENA" nastala je sa idejom da stvaralaštvo uličnih umetnica i umetnika sa gradskih fasada iskorači u zatvorene prostore i da prene ovu autorsku zajednicu iz "sna" koji donosi zimska sezona. Želja "Street Smart" kolektiva je da ovim projektom skrene pažnju na uličnu umetnost i ojača veze unutar zajednice ljubitelja ovog umetničkog izraza.


Izložba "Scena Vol. 4 – Ulične umetnice" okuplja najbolje aktuelne autorke sa street art scene i daje podstrek neafirmisanim umetnicama. Svoje radove će 6. i 7. aprila predstaviti: DEADBARBY, DI UJDI, EMAEMAEMA, HELLGA, JANA, MARG, MARIANNA ORSHO, MINA HURA, MLKLOVE, NEON, SHKRABATORRE, SLINK i TKV, kao i autorke izabrane putem konkursa koje čija će imena biti naknadno objavljena.

 

Scena Vol 4 - Ulične umetnice


Sedmog aprila biće organizovana stručna vođenja kroz izložbu u 17, 18 i 19 časova, a svim zainteresovanima više informacija o domaćoj sceni, kao i autorkama – učesnicama izložbe i njihovim radovima, daće Dragana Barjaktarević, jedan od najboljih poznavalaca domaće scene ulične umetnosti i autorka bloga "Stih na asfaltu", neprikosnovenog vodiča kroz urbanu umetnost.


Posetioce na dan otvaranja očekuje i sito-štampa na majicama i cegerima, i to uživo, po dizajnu učesnica izložbe i drugih umetnika, dok će sutradan od 20 časova biti prikazan nezavisni dokumentarac Nikole Zečevića o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda – "Gold Along the Banks". Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.


Više informacija, kao i fotografije sa prethodnih izdanja, mogu se pronaći na Facebook stranici „Street Smart“ kolektiva


vrh strane
Komentari (2)
Pošalji komentar
Darko
06.04.2016 11:08
Aktuelne umetnice? :D ne vidim da ijedna crta aktivno....
Milan
06.04.2016 11:06
Ma sve veliki poznavaoci ulicne umetnosti, a tek umetnice!!!! ovde moze i moj burazer od 3 godine da bude umetnik! Bulja prica, inace zimski san za crtaca ne postoji samo za ove legalne zecice.....


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :