Barutana klub Beograd

Izložba povodom obeležavanja 60 godina Likovne galerije Kulturnog centra Beograda

Datum objave:23.12.2020

Pročitano:928 puta

Datum održavanja: 28.12.2020 - 21.01.2021

Lokacija: Beograd

SOBA SA POGLEDOM #2
Otvaranje: ponedeljak, 28. decembar

Soba sa pogledom je izložba koja se priređuje povodom uspešnih i kreativnih 60 godina delovanja Likovne galerije Kulturnog centra Beograda u kulturi grada, zemlje i okruženja, i predstavlja svojevrsni omaž tradicionalnoj izložbi, Beograd inspiracija umetnika, ali je od nje udaljena revidiranom koncepcijom zasnovanoj na strategiji percipiranja grada, ovog puta, sa prozora doma ili ateljea umetnika.

Izložba Soba sa pogledom donosi radove više autora koji u Beogradu žive i stvaraju i predstavlja izbor fotografija i video radova koji se mogu shvatiti kao zbirka komentara na savremeni Beograd, vizuelne zabeleške o njegovom privatnom i javnom biću.

 Iako sam naziv izložbe implicira jedno intimno opažanje i povišeni pogled posmatrača iz svog privatnog kutka na javni prostor, on se može shvatiti i metaforički kao jedan širi okvir koji ostavlja prostor za individualnu percepciju pogleda na grad, ali i sobe kao prostorne odrednice, koja u prenesenom značenju može imati jedan mnogo širi i dublji kontekst. Upravo u tom proširenom kontekstu koji promišlja pogled na grad iz više različitih rakursa, može se posmatrati konstelacija raznorodnih radova predstavljenih na ovoj izložbi. Četrnaest različitih pogleda, odnosno isečaka iz vizuelnih dnevnika, ukazuju na disparatne umetničke prakse i subjektivne percepcije jednog pogleda, jedne teme i jednog grada. Od intimnih, unutrašnjih percepcija i hroničarskih zabeleški do potpuno konceptualnih pristupa, selekcija radova i autora različitih generacija secira, produbljuje i ispituje granice same teme...

Fotografije koje su deo programa izložbe, a koje su objavljivane uz hashtag #sobaspogledomkcb i #aroomwithaviewccb do 25. decembra na Fejsbuku i Instagramu, možete videti na TV ekranu biletarnice (Trg Republike 5) tokom trajanja izložbe. Izložba je otvorena do 21. januara 2021. godine.

 

Umetnici: RADOŠ ANTONIJEVIĆ I NENAD MALEŠEVIĆ/ BOJAN BEM
DEJANA VUČIĆEVIĆ/GABRIEL GLID/VESNA GOLUBOVIĆ
MARIJA DRAGOJLOVIĆ/IVANA IVKOVIĆ/LjILjANA JARIĆ
NEMANjA LAĐIĆ/GORANKA MATIĆ/IVANA POPOV
JELICA RADOVANOVIĆ I DEJAN ANĐELKOVIĆ/MILICA RUŽIČIĆ
IVAN ŠULETIĆ

Kustosi: Svetlana Petrović i Gordana Dobrić

Više o izložbi pročitajte ovde.

Radno vreme galerija je svakog dana, osim nedeljom i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 12:00 do 18:00.
Broj posetilaca je ograničen na najviše deset osoba u galeriji.


Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.


Kulturni centar Beograda nastavlja da prati situaciju i blagovremeno obaveštava publiku o eventualnim izmenama u programu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :