Izložba podvodne fotografije - Zoran Rubinjoni

Datum objave:11.04.2019

Pročitano:1811 puta

Datum održavanja: 12.04.2019 - 30.04.2019

Lokacija: Beograd

NACIONALNA GALERIJA ,DOSITEJEVA 1, BEOGRAD
IZLOZBA PODVODNE FOTOGRAFIJE
ZORAN RUBINJONI
12-30.4.2019.


Zoran Rubinjoni
GNJURAC I FOTOGRAF
rođen 16.02.1950. u Rimu.


Po profesiji saobraćajni inženjer. Bavi se problemima urbanizma i saobraćaja u Centru za planiranje urbanog razvoja (CEP).
Fotografijom se bavi od 1964. godine, sarađuje sa izdavačkim kućama i novinama. Od 1968. izlaže na domaćim i stranim izložbama fotografije kao član fotokluba „Elektromašinac“. Kao predsednik Fotosaveza Jugoslavije vodio je galeriju “Salon fotografije” u Beogradu.

 

Kao dvadesetogodišnjak počinje aktivno da roni u klubu podvodnih aktivnosti URS. Sada roni u beogradskoj Amfori i trogirskom
Šototajeru. Instruktor je ronjenja. Snima pod vodom od 1970. godine.


Podvodna fotografija mu postaje strast koja ga ne napušta do današnjih dana. Organizuje i učestvuje na takmičenjima u podvodnom fotolovu i izložbama podvodne fotografije u zemlji i inostranstvu. Autor je prve samostalne izložbe podvodne fotografije u Beogradu. Najviše je snimao na Jadranskom moru, lokalitetima oko Trogira, Lastova i Visa, a kasnije i na mediteranskom podmorju Turske, Crvenom moru, u Egiptu i Jordanu, Zanzibaru, u Indijskom okeanu.
Počeo je da snima fotoaparatom Zenit sa improvizovanim podvodnim kućištem. Kasnije sa Nikonosom i, na kraju, u digitalnoj tehnologiji, različitim modelima Olimpusa sa fabričkim kućištima. Od skora koristi i Gopro kameru.

 

Fotografije na ovoj izložbi su izbor radova sa „likovnom“ pretenzijom. Projekcija sadrži širi izbor sa željom da se gledalocu približi
doživljaj podvodnog sveta.


Izložba je pokušaj da odgovori na pitanje: "ZAŠTO RONIM?"


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :