Izložba ”Pod vodom” Ivane Živić u galeriji Drina

Datum objave:12.07.2017

Pročitano:4473 puta

Lokacija: Galerija Drina

U petak 14. jula od 20 časova u galeriji Drina na Andrićevom vencu br. 4, umetnost Ivane Živić pružiće nam rashlađenje u ovim vrelim letnjim danima. Izložba najnovijih radova ove umetnice nosi naziv “Pod vodom” i trajaće do 12. avgusta 2017. godine.

Ivana Živić je poznata našoj publici po evokativnim slikama bogatih enterijera pod vodom, kojima se gipko kreće figura plivačice. Njene radove je videla publika na preko 14 samostalnih i 40 grupnih izložbi kod nas i u inostranstvu, kao i na brojnim umetničkim rezidencijama, između ostalog Cite Internationale des Arts u Parizu, GLO’ART u Belgiji 2015 i 2017, i drugima.

 Iz kataloškog teksta kustoskinje Aleksandre Lazar: “Ivana Živić (1979) posmatra svet emocija - sopstvenih, ali i naših - kroz prizmu i metaforu vode. Element vode u njenom radu služi kao drevna analogija unutrašnjeg sveta kroz neiscrpni spektar modulacija: tok, potisak; moć i prodor, turbulencija ili mirna struja; plutanje ili propadanje. Usamljena figura plivačice je lik koji ujedno doživljava priču i postaje takođe priča.”

 


Živićeva je diplomirala i magistrirala slikarstvo na FLU, od kada je prisutna na internacionalnoj sceni sa preko 16 samostalnih i 40 grupnih izložbi. Dobitnica je većeg broja nagrada za slikarstvo i crtež (od čega izdvajamo drugo mesto fonda Vladimir Veličković 2016). Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim privatnim kolekcijama širom sveta.

Galerija Drina vas poziva da na otvaranje dođete kostimirani u maniru vodeno-letnjih aktivnosti. Najmaštovitija kreacija biće nagrađena. Tokom trajanja izložbe posetioci će moći da probaju sladoled Pod vodom, posebno kreiran za ovu izložbu u saradnji sa I Scream Rolls.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :