Izložba NEDOSTUPNI: Kolektivni projekat troje umetnika mlađe generacije!

Datum objave:14.03.2015

Pročitano:3506 puta

Datum održavanja: 17.03.2015 - 03.04.2015

Lokacija: Galerija Remont, Beograd

Nedostupni je kolektivni projekat troje umetnika mlađe generacije, Vaštag Vendela, Mirze Dedaća i Tijane Radenković kojim se preispituje pozicija umetnika i komunikativnost umetničkog dela danas. Proces nastanka i osmišljavanja zajedničkog nastupa započeo je razmenom informacija i diskusijama o mogućnostima i prisustvu sopstvenog rada na sceni a realizacija se bazira na uspostavljanju komunikacije između radova tehnički izvedenih u tradicionalnim formama sagledanih kroz prostornu intervenciju nastalu upotrebom novih tehnologija a koja je zapravo prepreka u sagledavanju izloženih dela. Ovim tehnološkim postupkom predstavljen je zaštićeni odnos, nemogućnost dolaska u kontakt sa izloženim delom i umetničkim delovanjem čime se problematizuje pristupačnost ( nedostupnost) umetničkog dela publici, ali i mladih umetnika široj umetničkoj zajednici

 

Izložba NEDOSTUPNI: Kolektivni projekat troje umetnika mlađe generacije!

Vaštag Vendel (1986.)
Diplomirao 2012. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, trenutno na završnoj godini doktorskih umetničkih studija istog fakulteta. Dobitnik je nekoliko nagrada za svoj rad. Više puta kolektivno izlagao u zemlji i inostranstvu. Pored slikarstva bavi se performansom, video radom, filmom i transmedijskim istraživanjima.
www.vastagvendel.webs.com

 

Izložba NEDOSTUPNI: Kolektivni projekat troje umetnika mlađe generacije!

Mirza Dedać (1981.)
Diplomirao 2014. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, iste godine primljen na doktorskim umetničkim studijama istog fakulteta. Aktivan na polju slikarsta i konceptualne umetnosti. Ima zapažena predstavljanja svojih radova u domaćim i stranim galerijskim prostorima. Više puta nagrađivan za svoj rad.
www.mirzadedac.tumblr.com

Tijana Radenković (1991.)
Diplomirala 2014. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, takođe je iste godine primljena na doktorskim umetničkim studijama istog fakulteta. Bavi se slikarstvom, proširenim medijima i konceptualnim radom. Aktivno izlaže grupno i samostalno u zemlji i inostranstvu. Nekoliko puta nagrađivana.
www.radenkovictijana.tumblr.com

www.remont.net


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :