Izložba lampi Jugoslava Ćuge Sivića

Datum objave:23.03.2014

Pročitano:6890 puta

Datum održavanja: 24.03.2014 - 06.04.2014

Lokacija: Art Pocket, Beograd

Umetnik iz Subotice, Jugoslav Ćuga Sivić, koji svoje skulpture, lampe, svećnjake, nameštaj izrađuje od industrijskog i metalnog otpada, izložiće novu kolekciju lampi na izložbi "Osvetli se" u Galeriji "Art Pocket" (Ul. Skadarska 36a) od 24. marta u 20 časova.

 

 

Lampe koje će ljubitelji Sivićeve umetnosti moći prvi put sada da vide nastale su većinom od metala sakupljenog na vojnom otpadu. Jugoslav je svoj stvaralački opus započeo pre 12 godina, kada je nastala prva lampa od starog metalnog otpada.

 

Gledano sa ove vremenske distance, ta lampa nije ličila ni na šta, ali pokrenula je nešto što mi ni na kraj pameti nije bilo da bih mogao da radim u životu i poštedim sebe stalnog traženja posla ili rada za nekog nervoznog poslodavca za nikakvu platu.

 

 

Upustio sam se u sve to i proteklih godina svašta nešto naučio, izradio, osvetljavao razne javne i privatne prostore, imao puno izložbi i puno svetlih i mračnih momenata. Najveći uspeh koji sam postigao u ovome što radim je da i dan danas uspevam da živim i preživljavam od toga, podsećajući sebe svaki dan da valjda nije sve u novcu, već ima nešto u igri i u ljubavi - kaže Sivić.

Posetioci će imati priliku da izložbu posete do 6. aprila


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
KOMA BRE
24.03.2014 17:16
SAMO NAPRED CUGES, SVAKA CAST! LJUDI, POSETITE IZLOZBU. VREDI POGLEDATI, AKO NISTA VISE!


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :