Izložba Heroj Ulice: Umetnost koja nije prskana pesticidima

Datum objave:20.04.2017

Pročitano:3683 puta

Datum održavanja: 22.04.2017

By:Marija Joksimović

Lokacija: KVAKA 22

Prva samostalna izložba Branka Teševića, street art umetnika poznatog i pod pseudonimima Resto i Rage Freaks, biće otvorena u subotu 22. aprila u galeriji KVAKA 22 (Ruzveltova 39). Izložba nosi naziv “Heroj Ulice” i na njoj će biti prikazana retrospektiva Brankovih crteža, slika i grafita od 2006. godine pa do danas. U kratkom razgovoru za Urban Bug Branko je otkrio šta je to što njegovo stvaralaštvo čini posebnim, šta ga inspiriše i ko je ustvari Heroj Ulice.

 

Branko Tešević - Heroj Ulice - Rage Freaks


Rođen je 1990. godine u Sarajevu, a živi i radi u Beogradu. Diplomirani je grafički dizajner – vizuelni umetnik koji se bavi street artom, eksperimentalnim stripom i neguje crtež. Njegovog Džekija ste sto posto videli na nekoj od gradskih fasada, a prestoničke zidove krase i drugi njegovi radovi.

 

Branko Tešević - Heroj Ulice - Rage Freaks


- Grafitima se aktivno bavim od 2007. godine, a moj autorski rad se razvijao vremenom zajedno sa mojim stilom koji se konstantno nadograđuje. Svoj stil bih slobodno nazvao Heroj Ulice jer je inspirisan svim uticajima ulične pop kulture. Basne su mi takođe drage i zanimljive i iz njih vučem dosta inspiracije za svoje radove, što se i može uočiti po mnoštvu mojih životinjskih strip junaka – kaže Tešević.

 

Do sada je imao nekoliko grupnih izložbi i performansa, a dobijao je i brojne nagrade za crteže i grafite.


- Ono na šta sam zaista ponosan jeste oslikavanje murala za Dane Urbane Kulture u Čačku. Mural se zove “Mi Smo Oni Na Koje Su Nas Roditelji Upozoravali” – ističe Branko.

 

Branko Tešević - Heroj Ulice - Rage Freaks


Za sebe kaže da je noćni šetač…


- Tokom noći se osećam najslobodnije, grad spava i mnogo je pregledniji za istraživanje potencijalnih mesta za crtanje i drugih intervencija u prostoru. Poruke u mojim radovima su raznolike, od društvenih borbi pa sve do toga da ostaneš svoj uprkos svim turbulencijama okoline – priča Branko.

 

Branko Tešević - Heroj Ulice - Rage Freaks


Iako će u u subotu biti otvorena njegova prva samostalna izložba, on već planira i sledeću koja nas očekuje krajem godine. U međuvremenu, nastaviće da crta. Na naše pitanje zašto ne bismo smeli da propustimo izložbu Heroj Ulice rekao nam je: “Zato što moje stvaralaštvo nije prskano pesticidima.”


Dakle, subota od 19h u galeriji KVAKA 22. Još neke zanimljivosti o Branku i njegovoj crtačkoj karijeri pročitajte na zvaničnom Facebook eventu, a više njegovih radova pogledajte na njegovom Behance profilu.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :