Izložba fotografija "Sobe sa pogledom" u Galeriji 73

Datum objave:08.04.2019

Pročitano:1008 puta

Datum održavanja: 11.04.2019 - 23.04.2019

Lokacija: Beograd

Izložba "Sobe sa pogledom" predstavlja dijalog dva umetnika, Vere Miljković i Ričarda Tušmana. U svojim radovima omogućavaju nam uvid u prostor u kome se odvija privatni život.

 

Sobe sa pogledom

Fotografije Ričarda Tušmana, iz serije "Hoper Meditacije", inspirisane su delima Edvarda Hopera, dok su radovi Vere Miljković, iz serije "Ni tamo ni ovde", o devojci koja je kao u polusnu, između dva sveta.

Dok Vera Miljković traži specifične lokacije za svoje scene, i koristi sebe kao modela, Ričard Tušman kombinuje minijaturne diorame i fotografije modela u prirodnoj veličini, od kojih potom stvara besprekorne digitalne kolaže. Likovi u njegovim slikama bukvalno su izmešteni iz prostora, fotografisani nezavisno na neutralnoj pozadini, i naknadno umetnuti u taj prostor digitalnim putem.Ono što dodatno povezuje radove oba umetnika je uloga osvetljenja. Dramatično svetlo pojačava emotivne konotacije. Likovi u pričama Ričarda Tišmana i Vere Miljković na granici su žudnje i otuđenosti, sanjarenja i rezignacije.Dok je Tušmanov efekat slikarski, rezultat radova Vere Miljković je filmski.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :