IZLOŽBA DIZAJNA NA MEĐUNARODNOM SAJMU NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE

Datum objave:06.11.2014

Pročitano:4673 puta

Datum održavanja: 10.11.2014 - 16.11.2014

Lokacija: Hala 2, Beogradski sajam

Tradicionalna međunarodna godišnja manifestacija i izložba - Izložba dizajna održaće se u okviru Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, od 10. do 16. novembra 2014 u Hali 2, nivo C Beogradskog sajma. Izložbu dizajna treći put zaredom organizuje Beogradski sajam u saradnji sa udruženjima ULUPUDS i EKOKULT+. Kao i prethodnih godina, izložba će okupiti veliki broj dizajnera, arhitekata i umetnika koji deluju u domenu dizajna, nameštaja, enterijera i unutrašnje dekoracije, uz učešće fakulteta i škola koje obrazuju stručnjake, buduću savremenu scenu mladih dizajnera Srbije.

 


Centralni događaj Izložbe dizajna biće izložba Eko dizajn, koja svojim konceptom otvara dijalog sa širokom javnošću i promoviše znanje, razvoj i primenu ekološkog i održivog pristupa u dizajnu nameštaja i šireg konteksta umetničkog stvaralaštva i razmišljanja unutar arhitekture i enterijera, likovnih, primenjenih i ostalih vidova vizuelnih umetnosti.

Cilj ove izložbe je predstavljanje mladih i već afirmisanih dizajnera i umetnika iz Srbije i regiona koji svojim radovima potenciraju ekološki pristup oblikovanju uz upotrebu odgovarajućih materijala, tehnologija izrade i opreme kao i obrade. Širi opseg ovakvog pristupa stvaralaštvu i dizajnu biće dodatno prezentiran kroz multimedijalne prikaze i prateći program.

 


Zahvaljujući izuzetnoj predusetljivosti Muzeja Macura posetioci će imati priliku da u okviru izložbe Eko dizajn koju organizuje udruženje EKOKULT+ vide originalne elemente mobilijara iz perioda BAUHAUSA, kao i čuvene fotelje i stolice najpoznatijih skandinavskih dizajnera čija su dela obeležila 20. vek kao što su ALVARA ALTA, ERA ARNIA, HANSA VEGNERA ... Osim toga, posetioci će imatipriliku i da upoznaju poznatog filozofa i antropozofa RUDOLFA ŠTAJNERA kao dizajnera, kao i da vide izuzetan dizajn nepoznatog autora za fleksibilni poljski krevet ili rasklopnu hoklicu za poneti, sve do komada staklenih proizvoda poznatog austrijskog proizvođača stakla RIDEL.

Na izložbi Eko dizajn uporedo sa ovim svetskim dizajnerima, svoje najnovije radove će izložiti i mnogi mladi i afirmisani dizajneri, a posetioce očekuju i izuzetno dizajnirani komadi nameštaja srpskog proizvođača „Hookl und stool“ koji se za kratko vreme nametnuo kao brend.

 


Izložbom članova ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije) će i ove godine biti predstavljen veliki broj umetnika koji svojim radovima iz različitih oblasti potenciraju i zaokružuju umentički aspekt ove sajamske manifestacije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :