Barutana klub Beograd

Izložba: AIGA 365 - godišnja izložba dizajna u Beogradu

Datum objave:25.07.2008

Pročitano:3930 puta

By:OзONE

Izložba: AIGA 365 - godišnja izložba dizajna u Beogradu
Americki institut za grafičku umetnost (AIGA)
29. jul - 5. avgust 2008.
Otvaranje: utorak / 29. jul / 19h / O3ONEBelef festival ima čast da bude domaćin izložbe “AIGA: 365”, koja će biti postavljena u galeriji O3one.
Izložba se sastoji od oko sto izabranih radova u svim disciplinama communication dizajna i strategija (grafički dizajn, advertising i korporativni dizajn, editorial dizajn, eksperimentalni dizajn i druga polja). U ovu izložbu uvršćen je Publikum kalendar 2007, koji je kreirala čuvena američka dizajnerka Paula Scher, inspirisana ćirilicom, a tu su i radovi dizajnera i studija kao što je Stefan Sagmeister, Pentagram Dizajn, New York Times magazin, ESPM magazin, dizajn kompanije Thirst i mnogih drugih.365:AIGA izložba predstavlja jednstvenu priliku da se publika u Beogradu upozna sa samim vrhom produkcije sa polja grafičkog dizajna koja se odvija na najdinamičnijem tržištu u svetu, a prvi put je bila postavljena u AIGA Nacionalnom dizajn centru, u New Yorku, u januaru i februaru 2008.

Veče otvaranja biće propraćeno i specijalnom prezentacijom koju će održati Gabriela Mirensky, direktor AIGA Nacionalnog dizajn centra u New Yorku, koja će predstaviti publici ovo najstarije i najbrojnije profesionlano udruženje grafičkh dizajnera na svetu.Više informacija i radova možete naći na:
www.designarchives.aiga.org

Posebna zahvalnost: Gabieli Mirenski i Rik Grafeu.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :