IVAN ILIĆ S-PACK: Džez koncert u Klubu Akademije 28

Datum objave:04.01.2016

Pročitano:5490 puta

Datum održavanja: 09.01.2016

By:Jelena Balević

Lokacija: Akademija 28, Beograd

Početak drugog dela koncertne sezone Akademije 28 biće obeležen ekskluzivnim džez koncertom Ivana Ilića, muzičara iz Barselone, i njegovog sastava S-Pack.

 

IVAN ILIĆ S-PACK: Džez koncert u Klubu Akademije 28 | Beograd 2016

Džez gitarista i kompozitor, Ivan Ilić, muzički aktivan poslednjih 20 godina, živi i aktivno stvara u Barseloni od 2004. godine. U neke od značajnijih koncerata sa početka Ilićeve karijere, kada nastupa sa bendom „Solid“, sa kojim izdaje dva zapažena albuma, svakako spada nastup na Nišvil džez festivalu. 2002. godine, na šabačkom internacionalnom bluz i džez festivalu, pomenuti sastav koji Ilić osniva tri godine ranije, biva proglašen za najbolji mladi džez bend na ovim prostorima.

 

IVAN ILIĆ S-PACK: Džez koncert u Klubu Akademije 28 | Beograd 2016

 

Nakon završenih studija džeza na muzičkom „Konzervatorijumu Liceu“ u Barseloni, Ilić otpočinje saradnju sa brojnim muzičarima, nastupajući širom Evrope. Nakon saradnje na nekoliko albuma različitih autora, 2011. godine izdaje album „Platonic“, promovišući ga na domaćim festivalima; Nišvil, North City Jazz and Blues festival, Kosovska Mitrovica, ali i u gradskim džez klubovima širom zemlje. Od klasičnog džeza, svinga, preko balkanskih tema i ritmova, do džez-roka i fanka, Ilić koristi različite muzičke stilove kreirajući sopstvenu džez fuziju. Iako nastanjen u Barseloni, uvek u novoj kreativnoj formaciji, Ivan Ilić svake godine, održi nekoliko koncerata u Srbiji.

 Koncert u Akademiji 28 biće jedinstvena prilika za sve ljubitelje kvalitetnog džeza da uz slobodan ulaz, uživaju u muzici Ivana Ilića koji će ovom prilikom nastupiti zajedno sa Vojnom Dizdarom - klavijature, Vladimirom Čukićem - bas i Milošem Milosavljevićem za bubnjevima. Na koncertu se očekuju i specijalni gosti među kojima su: Jelena Petošević - vokal, Vladimir Protić – truba, Uglješa Novaković – saksofon i mnogi drugi.

Rezervacije mesta na: 011 3619 342

www.ivanilicmusic.comwww.facebook.com/ivanilicmusic


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :