Iva Ljubinković o svom radu

Datum objave:23.02.2014

Pročitano:7696 puta

Lokacija: Beograd

Prvi susret Ive Ljubinković sa uređenjem enterijera bio je 2006. godine dok je gledala u beli plafon prostorije u kojoj je sedela pa je pomislila zašto se ne bi štrafte sa zida produžila na njega čime bi prostor dobio na dinamici i na taj način je za ovu mladu umetnicu plafon postao pod i obrnuto.

 Ona svojim kreacijama, kao što su stolice, jastuci, šolje, figurice, lampe u veselim, otvorenim bojama, ali i dozom kiča želi da prenese pozitivan stav, smelost i otvorenost i na konzumente svojih dela.

Ona smatra da je doza kiča neohodna da bi se neko izdvojio. "Kada kažem kič, ne mislim ništa negativno. Naprotiv, mislim na pozitivno i šareno, na ono što nam uliva pozitivnu energiju". Ljubinković inspiraciju pronalazi u univerzumu i prirodi zato što je, po njenim rečima, ta lepota neprolazna.

 "Te dve stvari su mi neisrpan izvor inspiracije i svakako želim da prenesem pozitivnu energiju na ljude, a to je razlog što su sva moja dela šarena, vesela i hrabra".

Stil ove umetnice se u velikoj meri prepliće sa stilom njene sestre, modne dizajnerke Ane Ljubinković. "Naš rad se prepliće, ukus nam je sličan, ipak smo rasle u istoj porodici. Ona se bavi modom, a ja enterijerom", kaže Ljubinković i dodaje da se njih dve po senzibilitetu poklapaju, ali da se razlikuju po temperamentu.

 


Iva Ljubinković je rođena u Beogradu 1985. godine. Posle završene srednje Arhitektonsko-tehničke škole, 2004. upisuje Arhitektonski fakultet u Beogradu na kome je diplomirala 2009. godine, smer Arhitektura. Godine 2011. upisuje doktorske studije na istom fakultetu, ali umetnički smer, oblast istraživanja Muzeji.

Izlagala je na Salonu arhitekture u Beogradu 2008, 2009. i 2011. godine, a učestvovala je na brojnim arhitektonskim konskursima. Učestvovala je u izradi enterijera za butik "Peekaboo" 2007. i za butik "Remake/Ana Ljubinković" 2010. godine. Deo stvaralaštva ove umetnice se može videti na izložbi u Mikser Hausu gde je prikazala proizvode za uređenje enterijera ABO studija.

 

Foto - Filip Krainčanić


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Ivan Cinik
26.02.2014 09:54
"Kada kažem kič, ne mislim ništa negativno. Naprotiv, mislim na pozitivno i šareno, na ono što nam uliva pozitivnu energiju" umetnicko proseravanje, kič je kič!


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :