Iva Ikon: Emocija i moć gospel muzike u okviru 3. BUNT festivala

Datum objave:04.11.2015

Pročitano:6245 puta

Datum održavanja: 05.11.2015

Lokacija: Mikser House, Beograd

U četvrtak, 5. novembra, od 21h, publika u Mikser House-u u okviru 3. BUNT festivala imaće priliku da oseti moć i emociju gospel muzike. Iva Ikon je pevačica, pijanistkinja i tekstopisac koja okuplja vrhunske beogradske muzičare ujedinjene ljubavlju prema ovoj vrsti duhovne muzike, repertoarom koji sadrži tradicionalna, ali i savremena gospel ostvarenja.

 

Iva Ikon: Emocija i moć gospel muzike u okviru 3. BUNT festivala | Mikser House | Beograd 2015

Veliki deo savremene muzike vuče korene iz gospela, izvorne muzike afro-američkih robova, koja predstavlja veru u bolje sutra, želju za slobodom i pobedu ljubavi. Gospel odiše emocijama i vrlo je zahtevan za izvođenje jer pored virtuoznosti soliste podrazumeva i izraženu duhovnost i empatiju.


Iva Cojić (Iva Ikon) je diplomirala je klasičan klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na Hochschule fuer Musik u Minhenu. Studirala je i džez i gospel pevanje. Gospel muzika bila je sastavni deo njenog života od rane mladosti, a najveći uticaj na nju imali su veliki muzičari Stevie Wonder, Aretha Franklin i Whitney Houston. Pevala je solo i kao prateći vokal mnogim internacionalnim zvezdama. Bila je vokal i pijaniskinja poznate engleske grupe WILD.

https://www.facebook.com/events/1633041736945789/http://bunt.rs/bt/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :